Wpis z mikrobloga

ale wiesz że stałeś się fanbojem?

@asdeusz-konopielka: w 99 roku stałem się faboyjem internetu, w 2002 stałem się fanboyem programowania, w 2008 stałem się fanboyem gita, w 2013 stałem się fanboyem bitcoina, w 2013 - dockera, w 2014 fanboyem Spacex, w 2016 roku fanboyem Tesli, w 2022 fanboyen AI.

Każde owe fanboystwo przełożyło się na znaczne zwiększenie jakości mojego życia, czy powiększenie majątku, czy zwiększenie mojej wydajności w pracy, co
  • Odpowiedz
@asdeusz-konopielka: w samej tylko Polsce jest dziesiątki tysięcy osób, które dały by bardzo wiele, by mieć możliwość myślami sterować ramieniem robota, a przez to odzyskać ułamek niezależności, jaką się straciło np. z powodu choroby czy wypadku.

Możliwość sterowania całym robotem (Neuralink wspominał, że zaczynają pracę nad tym) - pozwoli osobom niepełnosprawnym, nie tylko odzyskać niezależność, ale i poczucie godności.

Potrafisz sobie wyobrazić jak to jest być przykutym do łóżka, nie móc
  • Odpowiedz
ale wiesz mordo że ludzie całkowicie sparaliżowani, mrugający tylko powiekami od dawna mają

@PopeLeon: O ile daleko mi do takiej wiary w to jak anonimowy tak porównanie neuralinku do sterowania myszki okiem jest po prostu śmieszne
  • Odpowiedz
co przełożyło się na jeszcze większe poprawienie mojej sytuacji.

@anonimowy_programista: jeszcze?! To już chyba nawet nie jesteś multimilionerem, teraz to już chyba multimiliarderem, jakby tak brać na poważnie wszystkie te twoje życiowe sukcesy. Bitcoin w końcu od początku 2013 to urósł z 5000 razy, a Tesla od czasu jak jestes jej fanboyem to ze trzydzieści.
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista ale wiesz że stałeś się fanbojem?

@asdeusz-konopielka: co ty się starasz udowodnić? Przecież wiadomo że są hejterzy i fanboje którzy są bywają nachalani (tak jak ty teraz) z szczerzeniem swoich opinii, zakładając że jest tym fajbojem to przynajmniej dzieli się czymś co go ekscytuje, dodatkowo robi to poprawnie, we wpisie który otagował, tymczasem co ty robisz? Dzielisz się swoją frustracją, myślisz że to w czymś komuś pomoże, nie
  • Odpowiedz