Aktywne Wpisy
pavlucco +564
Dostałem takie info od koleżanki z Wrocławia.
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
Jakaś typiara zobaczyła faceta z nożem w przy pasie (w lesie!) i napędza paranoję.
Mimo, że ktoś ją wytlumaczył, że to bushcraftowiec youtuber i pewnie nagrywa 543 sposób na rozpalenie ognia to ta ponoć idzie w zawarte odpowiadając, że przecież niedawno był przypadek zabicia nożem przez youtubera (bez podania więcej szczegółów kto kogo).
Trzymajcie
źródło: 1000015808
Pobierz
Rainmaker97 +782
Amerykanizacja rynku pracy jest coraz bardziej zuchwała. Te gnoje z branży kurierskiej wprost już sugerują, że g---o płacą swoim pracownikom, więc aby ci zbytnio nie protestowali to całą odpowiedzialność zrzucają na klienta, a kuriera stawiają w roli żebraka liczącego na jałmużnę w postaci napiwku.
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
#antykapitalizm #januszebiznesu #kurier
źródło: IMG_5963
Pobierz

@ChickenDriver2: zależy od sytuacji, ale jak masz parę która ma po te już liczmy 5k na rękę to żyją normalnie, a jak jeszcze np olaboga dostali mieszkanie po kimś tam to żyją nawet spoko - na tym portalu zawsze jest założenie singla, z wynajmem/kredytem - ja wiem że takich jest najwięcej ale o miejsca pracy rywalizuje się też z takimi jak opisałem.
Życie jest wtedy, gdy ok 1/3 wypłaty idzie systematycznie na górkę, oszczędności są na tyle spore,
W twoim wypadku jest to obecnie 0 k netto miesięcznie, więc ostrożnie z kpieniem z cudzej sytuacji majątkowej.
Przecież 1/3 wypadałoby odłożyć, na poduszkę a potem na długi termin to zostaje
7k.
Kredyt 3,5k
@ChickenDriver2: mąż programista zazwyczaj
@kjungst: bo na pewno za te 2k więcej to by się w dzieci ładował xd
A żyje się normalnie, tylko tak dość skromnie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°). Mam już obecnie trochę wiecej, ale wciąż żyje jakbym zarabiał minimalną, a resztę odkładam więc możesz zadawać pytania.