Dobra, czaję się na tą Wirtualną Polskę i widzę, że ona jest najniżej od 5 lat, dołek covidowy przez krótką chwilę był niżej, a tak to akcje osiągały taką wartość ponad 6 lat temu.
Są ku temu jakieś logiczne przesłanki, czy to jest ewidentna okazja na rynku?
@vvv-vvv: dlaczego mam wiedzieć więcej? Przychody w górę, wyniki finansowe okej, a kurs najniżej od 5 lat, to chyba jedna z bardziej oczywistych okazji na rynku
@vvv-vvv: jakby na giełdzie chodziło tylko o to czy ktoś wie więcej czy nie, to nikt by na giełdzie nie grał chłopie xd co to za dziwne podejście w ogóle.
Masz akcje jakiejkolwiek spółki? Wiesz coś więcej niż rynek? Xd
@nie_umiem_inwestowac ależ oczywiście, że tak jest. Myślisz, że żaden inwestor instytucjonalny nie zauwazyl tych sygnałów, o których mówisz? Przemyśl, czy warto w ogóle ryzykować swoje pieniądze. Ja nie inwestuję w indywidualne akcje.
@nie_umiem_inwestowac: No ogólnie turystyka już się stabilizuje na rynku (cała branża) a reszta ich segmentów tak średnio. Jakiś potencjał jest ale zależy jak poprowadzą tę spółkę
@nie_umiem_inwestowac: Spada, bo najwyraźniej rynek źle ocenił ostatnie inwestycje, a na dodatek Rainbow pokazał słabszy wzrost od wcześniejszych kwartałów i gorsze prognozy, a WP opiera się mocno na turystyce właśnie. Ja jakiś czas temu pisałem, że liczę na dobry wynik Q3 2026. Bo pewnie dopiero wtedy będzie widać efekt obecnych inwestycji. Coś tam nawet spekulacyjnie kupuję, ale malutkie pakieciki. Liczę, że jeszcze spadnie. Czysta spekulacja.
To że mocno opierają się na turystyce jest dosyć śmieszne, bo oni dopiero wdrażają Invie żeby faktycznie oprzeć się na turystyce.
@ReganRphl: Co w tym śmiesznego? Przecież już od dawna inwestują w ten sektor (wakacje.pl, szallas, nocowanie.pl) i w sektorze turystycznym mają największe wzrosty. Invia to tylko kolejny krok. Zanim się wypowie o jakiejś spółce warto zajrzeć w raporty.
Dobra, czaję się na tą Wirtualną Polskę i widzę, że ona jest najniżej od 5 lat, dołek covidowy przez krótką chwilę był niżej, a tak to akcje osiągały taką wartość ponad 6 lat temu.
Są ku temu jakieś logiczne przesłanki, czy to jest ewidentna okazja na rynku?
Masz akcje jakiejkolwiek spółki? Wiesz coś więcej niż rynek? Xd
Ja nie inwestuję w indywidualne akcje.
@ReganRphl: Co w tym śmiesznego? Przecież już od dawna inwestują w ten sektor (wakacje.pl, szallas, nocowanie.pl) i w sektorze turystycznym mają największe wzrosty. Invia to tylko kolejny krok. Zanim się wypowie o jakiejś spółce warto zajrzeć w raporty.
źródło: image
Pobierz