Wpis z mikrobloga

Jakie macie nastroje do #apple - ja czuję tutaj stagnację w rozwoju, zastanawiam się nad zamknięciem pozycji, przeniesieniem na lepiej prosperujące techy, czy jednak kult i pozycja USA jest tak silna, że to wieczny hold?

#gielda
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@m0rdeczka: ja myślę, że Apple będzie stabilne. Może nie wróci na 1. pozycje pod względem wyceny, ale też mocno nie spadnie w rankingu. Pewna stagnacja jest faktem, natomiast kult marki nie pozwoli na p-----------e.
tl;dr; niskie ryzyko, niski potencjalny zysk (w porówaniu do innych big techów)
  • Odpowiedz
@m0rdeczka: czekam na 260 i wychodzę, wolę przerzucić środki na coś mniej boczniakowego. iphone 17 już wliczony w cenę, lepiej raczej nie będzie, bo w AI nie istnieją.
  • Odpowiedz
  • 0
@Bpnn: o p-----------e tak się nie obawiam, po prostu robi się nudną spółką w perspektywie reszty, dokupić mi się nie pali, jedynie trzymać jak jest albo przerzucić właśnie na inne, w których się więcej dzieje i mam obecnie więcej wiary, nawet przy wysokich goog lub msft
@gonzo91 @jacas też trochę oczekuję tego skoku o parę procent, chociaż w decyzji niewiele to pomoże. Rzucę chyba kośćmi i jak mnie
  • Odpowiedz
@m0rdeczka:
Za każdym razem jak przechodzę obok sklepu apple to nie mogę sie nadziwić ile tam ludzi. To chyba sekta religijna, a nie korporacja
  • Odpowiedz
  • 1
@3k1m: ja częściej widzę puste, poza funkcja atrakcji turystycznej dla ciekawskich fanatyków, oraz okolicami premiery nowego sprzętu, co i tak już nie jest takim szałem jak przed laty, gdzie rzeczywiście istny black friday odstawiali pod storami. To chyba kwestia przejścia na zakupy online.
@dzony77 @forfiterex wychodzę z założenia, że jeśli coś trzymam, to z perspektywa wzrostu, tym samym oczywistym jest dokupienie. Ale racja i historycznie to się zgadza
  • Odpowiedz