Wpis z mikrobloga

@Talarsson: Spółki kwantowe pomogą w hyper optymalizacji każdych obliczeń - będą one mniej "kwadratowe, 0/1" a mega zoptymalizowane - modele będą mogły przetwarzać znacznie większą liczbę danych i zmiennych. To wejdzie w interakcję z AI i będzie ostateczny rozpi***, robotyka i loty w kosmos przy tej sile to g*o. Nie mówiąc o tym, że obliczenia te wpłyną na każdą z tych dziedzin, mnożąc potencjał wykładniczo. Kto wie jakie
  • Odpowiedz
@beatboxer_z_tworek: Ja uwielbiam całe uniwersum inwestycji w kwanty i oglądam z popcornem w ręku od kwietnia. Kolejna po AI branża, której (prawie) nikt nie rozumie. Tłumy, które przegapiły bitcoina, nieruchy, AI teraz próbują łapać akcje firm, o których nie mają zielonego pojęcia i nawet nie zadają sobie trudu spróbować zrozumieć o co w tym chodzi i jak mogą cokolwiek zarobić o ile w ogóle mogą cokolwiek zarobić w perspektywie 10
  • Odpowiedz
@beatboxer_z_tworek Puszka się nie udziela, bo się ostatecznie skompromitował, tym, co wypisywał tu na dipie po cłach, ale fakt, nie jeden farmazon tu został wyjaśniony do tego stopnia, ze jedyne co mu zostało, to procedura usunięcia konta ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@beatboxer_z_tworek to zabawne, jak cześć wykopków zaczęła do niego klaskać uszami, jak rzucił tego screena z bańka, bawi do dziś, tym bardziej, ze to nie miało nic wspólnego z jego depozytem na giełdzie

ciśnij tam byku dalej u Helmuta, może tez tyle uzbierasz na emeryturę ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@bluffek: ziomek to jest wszystko marketingowe p---------e nie mające żadnego przełożenia na rzeczywistość, świat nauki jest podzielony co do tego, czy kiedykolwiek uda się zbudować w pełni funkcyjny komputer kwantowy, nie mówiąc o jego komercyjnym wykorzystaniu xd
ale ciesz się ze wzrostów póki są, bo przy pierwszej większej korekcie te wydmuszki będą lecieć po 20% na sesję xD
  • Odpowiedz
@levzor: mordeczko, marketingowemu pierdu to jak już Ty uległeś.
Już są komercyjne wykorzystania, gdybyś się zainteresował - w fabrykach, przy odkryciach leków itd. Nie chce mi się tu przekonywać Cię. Sam jestem naukowcem i nie jedną książkę o kwantach przeczytałem a te spółki śledzę wraz ze wszystkim co robią od roku.
  • Odpowiedz