Aktywne Wpisy

Guybrush +188
źródło: bambu(s) lab
Pobierz
tyrlytyrly +4
#slubodpierwszegowejrzenia
Nie ma dowodów, że Mercedes łysego węża jest z wypożyczalni.
Były tutaj informacje, że na ramkach tablic widać że to panek. Przesledzilem wszystkie ujęcia, gdzie widać to auto i na żadnym z nich jakość nie jest wystarczająca żeby coś tam przeczytać. Porównywałem też te ramki z większością wypożyczalni w Krakowie i nic się nie łączy.
Fakt. Ramki panka są bardzo podobne, ale nie identyczne.
Najlepiej widać te ramki w
Nie ma dowodów, że Mercedes łysego węża jest z wypożyczalni.
Były tutaj informacje, że na ramkach tablic widać że to panek. Przesledzilem wszystkie ujęcia, gdzie widać to auto i na żadnym z nich jakość nie jest wystarczająca żeby coś tam przeczytać. Porównywałem też te ramki z większością wypożyczalni w Krakowie i nic się nie łączy.
Fakt. Ramki panka są bardzo podobne, ale nie identyczne.
Najlepiej widać te ramki w

U mnie to wygląda tak:
Wizyta nr 1 (początek grudnia 2024) - 800 zł. Z tego co pamiętam to na pewno miałem robioną tomografię 3D, ale możliwe, że coś jeszcze.
Wizyta nr 2 - 1250 zł - Pobranie wycisków do modeli z gipsu.
Wizyta nr 3 - 1500 zł - Z tego co pamiętam to odbierałem wtedy trainer na noc oraz te modele.
Wizyta nr 4 - 200 zł - Chyba tylko kontrolna po tym jak nosiłem trainer
Wizyta nr 5 - 750 zł - Nie pamiętam co dokładnie, ale podejrzewam, że higienizacja + możliwe, że coś jeszcze. Bo samą higienizację mają za 500.
Wizyta nr 6 - 1000 zł - Tutaj znowu pobierali mi wyciski do modeli z gipsu (tuż przed założeniem aparatu, po noszeniu trainera)
Wizyta nr 7 - (maj 2025) 7000 zł - Założenie aparatu ortodontycznego samoligaturującego.
Wizyta nr 8 - 900 zł - Wymiana drutów w aparacie (450 zł za drut)
Wizyta nr 9 - 900 zł - Wymiana drutów w aparacie
Wizyta nr 10 - 250 zł - Założenie gumek na trzy zęby z lewej z tyłu i trzy z prawej z tyłu.
Wizyta nr 11 (październik 2024) - 900 zł - Ściągnięcie tamtych gumek i wymiana drutów w aparacie.
Na kolejnej wizycie zapłacę około 500 zł za wyciągi - czyli gumki pomiędzy dolnymi a górnymi zębami, do leczenia tyłozgryzu.
W sumie od grudnia nie licząc ceny samego aparatu zostawiłem tam 8450 zł, no a licząc cenę aparatu to 15450 zł.
Jeśli chodzi o efekty, to póki co jestem zadowolony - przednie zęby zauważalnie są wyrównane, a ortodontka też stwierdziła, że tylne też się fajnie poustawiały. Jednak jeszcze na pewno sporo mnie czeka - chociażby leczenie tego tyłozgryzu. Z tego co pamiętam to na początku zapowiadała mi, że będę miał aparat około 2 albo 2,5 roku.
Jak u Was z cenami? Podobnie, taniej czy jeszcze drożej?
#ortodoncja #aparatortodontyczny #aparatnazeby #ortodonta
https://pansolo.pl/aparat-staly-na-zeby-podsumowanie-kosztow-po-3-latach-leczenia/
Dodatkowo od ostatniej wizyty umieszczonej w podsumowaniu miałem wizyty i wydatki jak na obrazku.
Ceny od czasu noszenia przeze mnie na pewno wzrosły, ale i tak wydaje mi się, że strasznie dużo płacisz. U mnie też np. były wymiany drutów, ale ich cena była wliczona w cenę wizyty. Dodatkowo płaciłem tylko za
źródło: obraz
Pobierz