Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
dobra taktyka z tym czekaniem przy drodze

@Balija: Niestety państwo terrorystyczne też tak robi
https://wykop.pl/wpis/83287965/na-linii-frontu-tocza-sie-nie-tylko-walki-lecz-tak
@Mikuuuus +8
Na linii frontu toczą się nie tylko walki, lecz także procesy rozwoju technologicznego. Rosjanie coraz częściej używają tzw. „dronów‑pułapek” — bezzałogowych statków powietrznych, które przeprowadzają zasadzki. Dostrzegamy to zagrożenie i je eliminujemy, wykrywając i niszcząc drony, zanim zdążą zaatakować. W ten sposób chronimy ludzi oraz drogi i trasy
  • Odpowiedz
@Balija: niestety ruscy robią to samo. Niedawno słuchając wywiadu z żołnierzami słyszałem o sytuacji gdzie ruski dron czekał przy drzwiach do schronu. Nie przebił się przez nie tylko czekał aż ktoś te drzwi otworzy i wtedy detonował ładunek zabijając osobę po drugiej stronie.

Z drugiej strony widziałem nagranie gdzie dron wylądował na przejeżdżającej ruskiej maszynie. Celem było utrzymanie kontaktu do czasu przylotu kolejnego drona żeby dokończył robotę

EDIT: znalazłem to
Kshaq - @Balija: niestety ruscy robią to samo. Niedawno słuchając wywiadu z żołnierza...
  • Odpowiedz
@rok_weiler gdy budujesz nadajnik to ważna jest częstotliwość, a to, co nim wysyłasz to już inna sprawa. Możesz wysłać zarówno sygnał analogowy jak i cyfrowy (o ile taki zbudujesz akurat). Powinem więcej: wysyłanie zer i jedynek brzmi łatwiej niż zmodulowanego sygnału analogowego, gdzie masz całą przestrzeń między minimum i maksimum. Opóźnienia transmisji też nie wchodzą w grę. Gdzie miałoby powstać to opóźnienie? Pomiędzy kamerą a nadajnikiem, gdzie wszystko zapewne leci sprzętowo?
  • Odpowiedz
  • 0
@DEMONzSZAFY: Z tego co wiem, to analog działa nawet przy tragicznie słabym zasięgu - po prostu masz słaby obraz.
Cyfrowy by w ogóle nie działał.
  • Odpowiedz