Aktywne Wpisy

zajsty +343
W 29 kolejce Harry Kane cały mecz spędził na ławce rezerwowych.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL29
Pobierz
Substytut +12
Pytanie do fanów #samochodoza #konfitura
Czy na prawdę popieracie zachowanie Konfitury/Samochodozy do kobiety, która w zaden sposób nie łamała przepisów? Kobieta w Volvo miała przez nich utrudniony przejazd (i debila co źle zaparkował), a Ci jeszcze podkręcali sytuację, bardziej utrudniając jej minięcie tego pojazdu, denerwując nagrywaniem, bieganiem po jezdni koło samochodu + możliwy stres, bo zrobił się przez to korek.
Na serio uważacie, żę to normalne? Cieszy was
Czy na prawdę popieracie zachowanie Konfitury/Samochodozy do kobiety, która w zaden sposób nie łamała przepisów? Kobieta w Volvo miała przez nich utrudniony przejazd (i debila co źle zaparkował), a Ci jeszcze podkręcali sytuację, bardziej utrudniając jej minięcie tego pojazdu, denerwując nagrywaniem, bieganiem po jezdni koło samochodu + możliwy stres, bo zrobił się przez to korek.
Na serio uważacie, żę to normalne? Cieszy was
źródło: volv
Pobierz

Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze, a ryzyko chorób - najmniejsze.
To jest absolutna katastrofa. Za kilkadziesiąt lat będziemy wyludnioną pustynią pełną niezamieszkałych wsi i miasteczek z nielicznymi kępkami dużych miast, gdzie większość populacji będą stanowić starcy.
#demografia #dzieci #polska
@Ranger: dokładnie tak powinno być
@thorgoth: o czym tu mówić jak ty nie masz bladego pojęcia nt., który dyskutujesz, kasy na emerytury nigdy nie zabraknie po prostu tzw. stopa zastąpienia będzie na poziomie około 20%. wszystko jest policzone przez ZUS.
Udowodnij mi ze mam co do ciebie racje i napisz mi w kolejnym wpisie cos ad personam, ja cie dodam na czarno i zakończmy te konwersacje.
@czerwonykomuch: no ja mam 10 lat więcej i jak się zastanowić to nawet połowa znajomych dzieci nie ma (i z racji na wiek już mieć nie będzie) a nawet jeśli ktoś ma to przeważnie jedno.
35 lat zawdzięczamy postępowi medycyn/ badań prenatalnych itp
w tym wieku kobieta ma najwyższą jakość komórek jajowych
w tym wieku też najłatwiej kobiecie zajść w ciążę
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC4418963/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19485989/
https://bmcpregnancychildbirth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12884-019-2400-x
@czerwonykomuch: taa, tylko rób dzieci mieszkając w akademiku, wynajmowanym pokoju lub ze starymi. Ty jesteś normalny? To już nie są lata 70. Poza tym większość 20latków ma w głowie granie w lola i walenie konia a nie troskę o zastępowalność pokoleń.
Niestety narobiło się nam kretynów którzy nie umieją połączyć tych dwóch kropek :D
@romanbluszcz: Tak.