Wpis z mikrobloga

chciałbym sobie kupić drukarkę 3D
pierwszy zakup, chciałbym sobie robić jakieś figurki, elementy jakieś garaże, podnośniki do modeli samochodów 1:18 itp.
budżet 2k zł
co szukać w tym budżecie?
co polecacie?

#drukarka3d #druk3d
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@duszek360: jak kupisz dowolną drukarkę w przedziale od ok 1000zł w gore jedyne co potrzebujesz zrobić to załadować filament. Jak chcesz drukować w kilku kolorach to musisz mieć ams.
  • Odpowiedz
@JestemKaspi czy kupując taki model P1S potrzebuje do tego coś więcej oprócz filamentu?

czy wystarczy że kupię drukarkę i filament i mogę działać?

@duszek360: ona już wszystko ma. Nawet jakiś 0,5KG filament jest w zestawie jest jeśli dobrze pamiętam.

Inne rzeczy to dodatki lub akcesoria zależne od tego z czego
  • Odpowiedz
@duszek360: Jeśli celujesz w modelarstwo, dioramy itp. to tylko żywiczna. Oczywiście niesie to za soba określone problemy (syf, smród, babranie się itp.)
Jeśli mają to być jakieś mechaniczne modele + elektronika to wtedy drukarka na filament.
  • Odpowiedz
@duszek360: Mam P1S i 2 kumpli ma i jeśli chcesz ją trzymać w mieszkaniu to absolutnie nie bierz !! Jest okrutnie głośna przez wentylatory w komorze. Słyszałem że A1 jest duuużo cichsza. Ogólnie najbardziej popularne materiały jak pla czy petg i tak trzeba drukować z otwartymi drzwiami. Jak będziesz trzymać gdzieś dalej od salonu i sypialni to drukarka rewelacyjna. Polecał bym tobie A1 z AMS
  • Odpowiedz