Wpis z mikrobloga

Już trace siły do tego Play. Internet światłowodowy przerywa w dziwnym stylu: Siedzę na discordzie i gram w coś i nagle mam 10k pingu (kabel/wifi) na 10 sec przestaje wszystkich słyszeć na discordzie, ale inni mnie slyszą. Nic nie widzę co się dzieje w grze, ale normlanie z informacji od znajomych z discorda mowia ze sie ruszam itd. Internet przestaje dzialać strony się nie ładują. Połączenie oczywiście cały czas utrzymane. Serwisant ma pojawić się miedzy 18-21. o 20:30 support mowi ze na pewno przyjedzie po czym dochodzi 21, oczywiście żadnej informacji, więc pisze na support, a ci mi mówią, że serwisant odwołał wizyte xD Raz przyjechał wymienił ruter było dalej to samo. Oczywiście mowie im, że problem jest gdzieś dalej, bo widzę w logach (jak na zdjęciu), że jest coś nie tak. A ci mi kazują ciągle restartować router. Zmiana dostawcy niestety nie wchodzi w grę bo u mnie innego nie ma. Coś mogę z tym zrobić? Bo już nie mam sił na kontakt z ich supportem. #play #upc #internet
Orinosuke - Już trace siły do tego Play. Internet światłowodowy przerywa w dziwnym st...

źródło: upc

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Orinosuke Mam to samo od czasu przyjęcia przez Play. Kilka wizyt technika, reklamacje. Wmawiają mi, że jest dobrze. Uciekać od nich i tyle. Mam umowę do końca roku i elo
  • Odpowiedz
Zmiana dostawcy niestety nie wchodzi w grę bo u mnie innego nie ma.

@Orinosuke: Infrastruktura światłowodowa Play/UPC jest w dużej mierze przeniesiona do spółki Polski Światłowód Otwarty, a to oznacza, że na łączach Play możesz korzystać z usług innych operatorów jak Netia, Orange czy T-Mobile. Nie gwarantuje to w 100% rozwiązania problemu, bo jeżeli problem jest przed linią styku Ty <=> nowy operator, to problem może nadal występować.
  • Odpowiedz
  • 1
@play_polska: Nie mam umówionej wizyty i nie chcę kolejnej. Bo wiem, że problem nie leży u mnie i tak mi tez powiedział serwisant pare miesięcy temu na wizycie. Tylko problem jest na waszej linii i tego nie potraficie naprawić od roku, każdy uważa, że jest wszystko ok, oprócz waszych techinków, którzy mówią prawdę, ale nie mogą nic zrobić, bo nie mają siły przebicia.
  • Odpowiedz