Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki dziękuję wszystkim za szeroki odzew. Odnalazła się pieczarka i przyczepka. Dziś przed północą była już w garażu. Wygląda na to, że nic nie jest uszkodzone. Znalazła się pod lasem prawie 40km od domu, z pustym bakiem, daleko od jakichkolwiek zabudowań i głównych dróg. Mam nadzieję, że ten co się na nią połasił musiał przejść pieszo całą drogę sam.
roman-swoboda - Mirki i Mirabelki dziękuję wszystkim za szeroki odzew. Odnalazła się ...

źródło: 50f2f08e90e34dd3d622d38d48f107d95423c524e7e4198610f62a6bef43b772,w300h194

Pobierz
  • 94
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A nie zostawiłeś czasem tego ciągnika na górce i na biegu bez ręcznego? Zdarzały się przypadki ursusow, ze ciągnik po przełamaniu biegu przez wzgórze odpalał i jechał tak daleko na ile mu paliwa w baku wystarczało xd

@tomono: 40km? xD
  • Odpowiedz
@roman-swoboda: nie widziałem poprzedniego wpisu, ale nie miałeś podwórka ogrodzonego w żaden sposób, nawet jakąś siatką leśną, że ktoś po prostu wlazł i zayebał? Poza tym podstawowa kamerka do monitoringu to koszt jakichś 200 zł, za dosłownie kilka stówek można sobie pokryć każdy kąt posesji.
  • Odpowiedz
@roman-swoboda: Super, że sprzęt się znalazł, tylko może nie chwal się tym co masz jeszcze w garażu? Typa, który bujał się twoją pieczarką po wsi nie złapano, więc nie zapraszaj go ponownie.
  • Odpowiedz
@krzysztof48: oj u mnie skrzynia się już nie blokuje. Wszystkie wodziki, sprężynki, p---------i sam wymieniałem po remoncie silnika. Zresztą na wsi każdy z płaskim śrubokrętem bez problemu odpali siątkę a i skrzynię odblokuje, nawet losowo machając śrubstakiem, jeśli wie co odkręcić i gdzie go wsadzić.
  • Odpowiedz
@roman-swoboda kolego ile masz lat?
Jak potrzebujesz dodatkowej karty do transmisji danych jak masz kogoś z Orange flex poproś aby dorzucił ci dodatkowa kartę u nich jest za darmo.
Co do kamery to ja u rodziców zamontowałem tapo 520ws i jestem zadowolony lecz nie ma zuma optycznego . Aktualnie czaje się na "Imou Cruiser Z 5MP" jednak denerwuje mnie że to będzie inna aplikacja.

Dodatkowo ostatnio miałem problem z poborem prądu
krzysztof48 - @roman-swoboda kolego ile masz lat? 
 Jak potrzebujesz dodatkowej karty...

źródło: temp_file4833898441697758079

Pobierz
  • Odpowiedz
@krzysztof48: A ja se zamontowałem coś takiego, ukryte głęboko w pojeździe, mam cały czas dostęp do aktualnej lokalizacji, historii trasy, mogę zdalnie pompę paliwa wyłączyć SMSem albo kliknięciem w apce. Do tego gdy tylko zostanie odłączony akumulator, natychmiast dostaję powiadomienie SMS a wbudowany akumulator i GPS jeszcze przez około 40 minut śledzi trasę i położenie pojazdu, nadając lokalizację. I takie coś też zamontuję w ciągniku. Przetestowane, sprawdzone. Do tego wygląda
  • Odpowiedz