Aktywne Wpisy

jmuhha +6
Nowa realizacja
źródło: 1000029335
Pobierz
Mannek +28
#lekarz100k #lekarz #konowalposting
Serio chciałbym zrozumieć jedną rzecz: dlaczego w kraju, w którym praktycznie w każdym szpitalu brakuje lekarzy, nadal odgórnie limituje się liczbę miejsc na studiach medycznych i specjalizacjach?
Przecież za mało miejsc dzisiaj oznacza za mało specjalistów za kilka lat. Pacjent płaci za to kolejkami, gorszą dostępnością leczenia i tym, że coraz częściej musi iść prywatnie, bo na NFZ czeka miesiącami albo latami.
Koło się zamyka,
Serio chciałbym zrozumieć jedną rzecz: dlaczego w kraju, w którym praktycznie w każdym szpitalu brakuje lekarzy, nadal odgórnie limituje się liczbę miejsc na studiach medycznych i specjalizacjach?
Przecież za mało miejsc dzisiaj oznacza za mało specjalistów za kilka lat. Pacjent płaci za to kolejkami, gorszą dostępnością leczenia i tym, że coraz częściej musi iść prywatnie, bo na NFZ czeka miesiącami albo latami.
Koło się zamyka,

Chcę kupić dziewczynie jedwabną apaszkę, bo nosi takie, zawiązane wokół szyi. Niestety, nie mam możliwości zmierzenia długości jej apaszek, a mam dylemat w postaci takiej, że nie wiem jaki rozmiar wybrać 55x55cm czy 70cmx70cm? 55cm wydaje mi się za krótki, a z kolei 70cm za długi.
Może, któraś z was nosi apaszki i podzieli się perspektywą?
Dziewczyna jest szczupła i obwód jej karku jest normalny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jaki rozmiar apaszki?
@Moonman: Zgadzam się z przedmówcą @Snuff Jak się nie spodoba zawsze będzie za co złapać
@Moonman: Są różne zboczenia.
@Snuff Większą.