Wpis z mikrobloga

@Artok: potężny znawca, nie umie rozróżnić recoil od spraycontrol, ale to jest wiecie wertykalne metafizyczne snappingowe, a wy tam c---a wiecie widzowie
  • Odpowiedz
@Artok: Oglądając powyższy fragment materiału przede wszystkim mam takie wrażenie, że ktoś tutaj zapomniał chyba o jednej i najważniejszej rzeczy a mianowicie, że gra zwłaszcza tego typu dalej jest tylko grą, tu nie chodzi o realizm. Poza tym w mojej opinii jednym wielkim XD dosłownie jest mówienie, że ktoś nie ma wystarczająco dużej wiedzy żeby poruszyć ten temat w kontekście FPS-a gierki zwykłej.
  • Odpowiedz
@Ankwes: ale ze jak? On akurat mówi o odrzucie. Nie wiem czy ma rację czy nie, bo nigdy tak naprawdę nie sprawdzałem, czy po odrzucie aka "recoilu" postać gracza wraca do takiej samej pozycji sprzed strzału ale on z całą pewnością mówi o odrzucie a nie o "spray Control" gdzie się pozycję celownika koryguje podczas serii strzałów, więc się chyba jednak trochę na siłę czepiasz.
  • Odpowiedz
@Returned: Co? Nie, skąd ten pomysł, b--ń po strzale w każdym FPS, nawet w taktycznej ARMA wraca do pozycji z której zostało wystrzelone, to o czym on p------i, to o kontrowaniu odrzutu przy ciągłym strzelaniu z np serii, czyli sparycontrol. Nie ma FPS-a który po wystrzale broni w--------a Ci celownik nie wiadomo gdzie, tak że musisz korygować by chociażby pestkami strzelić w to samo miejsce, jedyne co się kontruje movementem
  • Odpowiedz
@Ankwes: no ja wiem co to jest spray Control, przecież napisałem wyżej.

Po prostu ja zrozumiałem, że on mówił konkretnie o odrzucie (co też pokazał, bo nie walił serią).Edit no tam na końcu walił, ale nadal mówił (a przynajmniej tak mi się wydaje) konkretnie o odrzucie.

Przecież to logiczne że przy sprayowaniu postać sama nie będzie korygowala celownika po każdym strzale w serii bo to by bylo party hard albo
  • Odpowiedz
@Returned: no to nadal p------i, bo przecież nigdzie się odrzutu nie kontruje, bo b--ń zawsze wraca do pozycji początkowej, przecież to byłby absurd żeby po strzale korygować pozycję ponownie XD
  • Odpowiedz
@Ankwes: czy p------i to nie wiem bo autentycznie nigdy tego nie sprawdzałem. Jak się szczela w szczelankach, to się praktycznie w pół sekundy wręcz instynktonie wycelowuje gdzieś indziej czy wykonuje inny ruch, nawet mikro, że ciężko by mi było zarejestrować czy celownik wrócił "na miejsce" te parę pikseli w tę czy tamtą xd no chyba że mowa o celowaniu jakaś snajperka z dużym zumem to w sumie faktycznie, po takim
  • Odpowiedz
@Returned: nie jestem pewny jak to jest we wszystkich grach, ale nie potrafię sobie przypomnieć przykładu, gdzie po całkowitym wygaśnięciu recoil celownik nie wraca tam gdzie był.
  • Odpowiedz
@Saly: no jak tak sobie pomyślałem na przykładzie snajperek w grach z to też mi się nie wydaje, żeby celownik zostawał tam, gdzie odrzut pokierował.
  • Odpowiedz