Wpis z mikrobloga

• 2
z pietruchy stawiają byka jak z Wall Street.

@The_Czop_Show: Nawet ciekawiej.

Ten byk już powstał w 2004 roku i gościł na okładce Der Spiegla. Autor po prostu bajeczkę sobie wymyślił dobrą by go miastu
  • Odpowiedz
@sylwke3100: plus jest taki, że pewnie na grupkach RAŚowców już generują lolcontent o spisku celem rugowania symboli tożsamości lokalnej. Polecam profile działające wokół tej organizacji bo lepszy psychiatryk tam lata niż na głównej wykopu w komentarzach xd
  • Odpowiedz
@sylwke3100: >olecam profile działające wokół tej organizacji bo lepszy psychiatryk tam

@sylwke3100: Byk został ufundowany przez fundację prowadzoną przez małżeństwo lekarzy z okazji rocznicy nadania praw miejskich dla Katowic. Dr Wieczorek, ginekolog i położnik, który zmarł w tym roku, postanowił pozostawić po sobie coś dla miasta, z którym związał całe swoje życie. Był to lekarz który pomógł urodzić dwójkę moich dzieci i wobec którego miałem wielki dług wdzięczności,
  • Odpowiedz
  • 7
Był to lekarz który pomógł urodzić dwójkę moich dzieci i wobec którego miałem wielki dług wdzięczności, a cały ten zjadliwy bełkot powyżej świadczy tylko o głupocie i złych intencjach.

@zolgar: A dla mnie nie ma to znaczenia. Po prostu absurdem jest wciskanie rzeźby która nijak się ma do miasta.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: człowiek, który pomógł przyjść na świat prawdopodobnie większej ilości dzieci niż ty masz szarych komórek w tym swoim pustym łbie, zasługuje na to by mógł pozostawić po sobie pewną spuściznę w mieście, z którym był związany. Jak tego nie rozumiesz to kwalifikujesz się chyba tylko pod jakieś spektrum autyzmu.
  • Odpowiedz
  • 7
, zasługuje na to by mógł postawić po sobie pewną spuściznę w mieście, z którym był związany

@zolgar: Ale byk nie jest z NIM związany. Według samego autora ma zupełnie inne przesłanie.

Jak tego nie rozumiesz to kwalifikujesz się pod jakieś spektrum autyzmu.

@zolgar: Autyzmu? Raczej ty głupoty. Tym bardziej że nawet sama fundacja pierwotnie NIE miała kupować tego byka. Dopiero jak miasto powiedziało że nie wyda tyle
  • Odpowiedz
@zolgar:

większej ilości dzieci niż ty masz szarych komórek w tym swoim pustym łbie

z----e

Widzę, że psychiatryk nie tylko na głównej xd Typ ubliża obcemu człowiekowi bo..... nie podoba my się rzeźba stojąca pod dworcem. Zawsze się tak gotujesz jak ktoś ma inne zdanie czy tylko architektura miejska tak Cię porusza? Jeszcze się spłacz w innym wątku, że biedna ta Polska bo jest taka podzielona i będzie komplet :)
  • Odpowiedz
ubliża obcemu człowiekowi bo..... nie podoba my się rzeźba stojąca pod dworcem

@The_Czop_Show: nie z powodu gustu ale dlatego, że nie ma pojęcia CO stoi za tą rzeźbą, Co ona ze sobą niesie i jaką historię pokazuje. Komentarze równie powierzchowne i płytkie jak dzisiejszy świat. Człowiek coś zobaczy i z miejsca, baz cienia jakiejkolwiek refleksji, wypala kategoryczną recenzję.
  • Odpowiedz
@sylwke3100: Szkoda, że wszystkim tak narzekającym na tego byka już tak reklamy wielkoformatowe, którymi zasrane jest całe centrum, nie przeszkadzają. Jakieś bardzo wybiórcze poczucie estetyki.
  • Odpowiedz
@zolgar:

nie z powodu gustu ale dlatego, że nie ma pojęcia CO stoi za tą rzeźbą, Co ona ze sobą niesie i jaką historię pokazuje

Skąd wiesz? Przecież wspominał o bajeczce o przesłaniu więc coś wie.

Komentarze równie powierzchowne i płytkie jak dzisiejszy świat. Człowiek coś zobaczy i z miejsca, baz cienia jakiejkolwiek refleksji, wypala kategoryczną recenzję.

Mocne słowa jak na kogoś, kto określą innego człowieka "zjebem" tylko dlatego, że
  • Odpowiedz
  • 2
@zolgar Za ta rzeźba na pewno ani Katowice ani żaden doktor nie stoją. To jest po prostu praca autora który ją w różnych miejscach próbuje sprzedać. Jest w Gdyni, jest albo była w holu budynku GPW. Była też na aukcji w Sopocie, na wystawie w Zabrzu a wcześniej w gazecie na okładce...
  • Odpowiedz
@hmmmmmmv2:

Szkoda, że wszystkim tak narzekającym na tego byka już tak reklamy wielkoformatowe, którymi zasrane jest całe centrum

Skąd masz takie dane? Na przestrzeni lat mieszkańcy w różnych formach wielokrotnie protestiwali przeciwko reklamom w centrum. Mnie na ten przykład przeszkadza i to i to. Bo ja jestem prawdziwym Polakiem i mi w ogóle wszystko kurła przeszkadza ;)
  • Odpowiedz