Wpis z mikrobloga

Czy zauważyłeś wzmożenie wojenne w ciągu ostatnich 3 tygodni?
Wszyscy straszą wojną. Mam jednak z tym problem, bo jak się dokopiesz, to ludzie straszący:
a) zarabiają na straszeniu, jeden z drugim ma 100k-250k subów na Youtube i dla niego to są wyświetlenia i kasa
b) część straszących ma dziwne połączenia, Sykulskie, Pitonie, Kamractwo, Brauniarze, wielu z nich wielokrotnie odwiedzało Moskwę
c) jeszcze inne straszaki sprzedają swoje kursy, np. Graf czy porucznik Piotr Powałka
d) do tego szum na Twitterach, bo każdy musi zdobyć wyświetlenia
Argumentacja jest paradoksalnie trafna. Ostatnio mówią, że Tusk będzie używał żandarmerii do pilnowania granicy z Niemcami. Wiecie, argumentacje mają poprawną, 30 minut gadania z sensem, ale pod koniec gość potrafi wypalić, że zatrzymani Kamraci to więźniowie reżimu.
Niestety rząd nie ucina tego gówna, a sam korzysta na tej propagandzie by przykryć własne niepowodzenia.

Sam mam teraz sieczkę informacyjną. Jeden rabin mówi tak, inny inaczej, cała masa pijawek robi na tym kasę.

#polityka #wojna #rosja #ukraina

Będzie wojna?

• Nie, piorą nam mózgi 52.5% (32)
  • Tak, a pijawki korzystają i sieją dezinformację 23.0% (14)
  • Tak 24.6% (15)

Oddanych głosów: 61

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@luke-mat: jakies prawdopodobienstwo, ze bedzie wojna jest ale… moim zdaniem bardzo male. Nie popadam w histerie, dystansuje sie od „hot newsow” ale dmucham na zimne + rozumiem, ze trzeba sie zbroic i przygotowywac na wszelki wypadek. To, ze bedziemy mieli silna armie nawet gdyby (a zapewne tak bedzie) wojna do nas nie doszla - dziala to tylko na nasz plus.
  • Odpowiedz
  • 0
@v11111: gdzie tu wali onucą, nawet krytykuję onuce? Coś Ci zdradzę, jeśli ktoś założy konto, bo ma potrzebę jakiejś wypowiedzi, ma nick zielony. Jeśli nie obchodzi Cię mój post, to nie musisz tutaj komentować.
  • Odpowiedz
  • 0
@v11111: na szczęście, zielone konta to również ludzie z przeszłości, którzy legalnie tutaj wrócili, bo regulamin zezwala na multi
tacy ludzie wiedzą też co to czarnolisto, więc nie fatyguj się ponownie ;)
  • Odpowiedz