Wpis z mikrobloga

Choruje na zaburzenia lękowe, biorę rexetin i trittico, jednak sytuacja w mojej pracy jest na tyle ciężka że musiałem pójść do psychiatry bo miałem nawrót zaburzeń, lekarz przepisał mi egzyste 50 mg , substancja czynna pregabalina, jakie są wasze opinie na temat leku? Nie wiem czy zacząć brać bo się trochę boje.
#psychiatria #depresja #psychologia #medycyna
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@massejferguson: dowód anegdotyczny to nie dowód. 300mg na dobę mnie uzależniło konkretnie, bardziej niż benzo.
za dużo to dawki powyżej 600mg bo takie dopuszczone zdaje się były. widywałem wpisy ludzi którzy w po nagłym odstawieniu dawek w normie dostali drgawek.
  • Odpowiedz
@massejferguson: zależy od osoby. mnie po paru tygodniach brania zgodnie z zaleceniami lekarza ciągnęło już wiele godzin przed godziną drugiej dawki aby zjeść kolejną tabletkę, co nie miało miejsca na alprazolamie codziennie przez miesiąc a ten lek ma o wiele gorszą opinię od pregabaliny. jak odstawiłem po niecałych 2 miesiącach też jakieś objawy odstawienne miałem, ale nie jakieś silne.

czy OP poczuje 50mg to mam wątpliwości
  • Odpowiedz
@cendrek ja zaczynałam z tym lekiem na samym początku mojej przygody z psychiatrią, 150-0-150, brałam krótko, bo nie czułam żadnego efektu, przeszlam na alprazolam 0,5-0,25-0 jak jeździłam na oddział dzienny i kończyło się to codziennym wychodzeniem wśród ludzi, ale ja nie wychodziłam z domu dalej niż do zabki od paru lat, raz chciałam się już z-----c to wzięłam 1200 pregabaliny i popiłam 3 piwami, efektów nie chcesz znać, skończyło się szpitalem
  • Odpowiedz