@revente: według międzynarodowych konwencji dot prowadzenia wojen nieletni żołnierz na terenie objętym walkami, z bronią w ręku tudzież w inny sposób partycypujący w działaniach wojennych jest takim samym żołnierzem jak i ci dorośli. Można go legalnie unieszkodliwić. A wszelkie pretensje należy wtedy wysyłać do tych, którzy go zrekrutowali i wysłali.
@revente: Można mu współczuć. Ale tak właśnie wygląda duża część tych zamordowanych dzieci, które tiktok czy instagram rozkazuje ci ciągle opłakiwać. To nie moja wojna, a na świecie jest dużo więcej tragedii, z o wiele jaśniejsza moralną sytuacją.
@LuznaPusi Coś co nie istnieje raczej nie może zrobić porządku z czymkolwiek. Niemniej jego wyznawcy uważają cię za taki sam odpad jak i Żydów.
@LuznaPusi: mało mnie to interesuje, bo ten post jest głównie o pożytecznych idiotach wstawiających się za hamasem, bo to teraz modne na tiktoku. A nie o dobrotliwości Żydów i Izraela.
Zresztą inaczej niż w przypadku muzułmanów, coraz więcej Żydów migruje z Europy do Izraela. Więc to tym bardziej nie mój problem.
@Aleksander_Lewski: ale już kocopolizm uprawiasz xd kto mówi "do boju hamas" albo "free hamas"? nikt xd to, że ty rozumiesz słowo palestyna jako hamas to nikogo nie interesuje śmiejesz się z pożytecznych idiotów, a sam uprawiasz narrację, że skoro hamas istnieje i istnieją zradykalizowane dzieci to znaczy, że nie ma żadnego ludobójstwa bibi good xd
źródło: hamas
Pobierzźródło: stills-kids-unrwa-summer-camps-75734154
PobierzJest. Tyle że sam jest ofiarą.
@LuznaPusi Coś co nie istnieje raczej nie może zrobić porządku z czymkolwiek. Niemniej jego wyznawcy uważają cię za taki sam odpad jak i Żydów.
Zresztą inaczej niż w przypadku muzułmanów, coraz więcej Żydów migruje z Europy do Izraela. Więc to tym bardziej nie mój problem.
śmiejesz się z pożytecznych idiotów, a sam uprawiasz narrację, że skoro hamas istnieje i istnieją zradykalizowane dzieci to znaczy, że nie ma żadnego ludobójstwa bibi good xd