Wpis z mikrobloga

@ZupaPomidorowa69: ehh nigdy już tego nie doświadczę. Rodzice nigdy mi nie kupili. A jak już coś zarobiłem, to wydawałem na inne hobby. Wcześniej sobie trochę grałem na kompie, ale po ukończeniu liceum to już wcale. Pierwszą konsolę (nie licząc tzw Pegazusa) kupiłem będąc już trochę po 30-tce i był to Xbox seria X jeszcze z wydaniem premierowym ze zbugowanym Cyberpunkiem.
  • Odpowiedz
360 to był sweetspot Microsoftu pod względem jakości sprzętu

@lahimel: no chyba k---a nie bardzo xD ja sam miałem 3 egzemplarze, bo dwa się spaliły. Znajomi podobnie. To była konsola, przez którą przerzuciłem się na PS3 i ten trzeci egzemplarz kupiłem kilka lat temu dopiero za 200 zlotych xD

Nigdy nie widziałem bardziej awaryjnego gówna.
  • Odpowiedz
@Kismeth Primo, podajesz dowód anegdotyczny c---a warty. Secondo, nie rozumiesz znaczenia słowa sweetspot. Tertio, uciąłeś moje zdanie w wygodnym dla siebie miejscu.

To nie była idealna konsola, ale zwyczajnie dobra, z dobrze dobranymi grami i dobrym, marketingowym przekazem. Pewnie dlatego to najlepiej sprzedająca się konsola MS do tej pory.
  • Odpowiedz
@ZupaPomidorowa69: ścierwo które znormalizowało jakieś subskrypcje na kiju i płacenie za grę online
a oryginalna wersja to był hit, bez wifi, HDD, hdmi a na koniec złapał rroda i zdechł XD
za to na ps3 to się grało
  • Odpowiedz
@Kismeth Spoko, podałeś jakieś dane, już jest o czym rozmawiać. Dowód "bo kumplom nie działał" jest po prostu głupi.

Sweetspot w tym przypadku polega na tym, że konsola, która była średnio wykonana (tutaj się zgadzam), była przez to tańsza, czyli bardziej popularna, a to znaczy, że było więcej wydawców, którzy zdecydowali wydać się na nią grę. Sweetspot nie oznacza, że była bezawaryjna, ale, że pomimo tego, że się psuła i pokazywała
  • Odpowiedz
@Templar

Ale mimo to też stwierdzam, że okres PlayStation 2 i potem PlayStation 3/Xboxa 360 (no i też PC w tym samym czasie) to najlepszy okres gamingu w historii.

PlayStation 3 w okresie premiery i w pierwszych latach było bardzo mocno krytykowane i było ryzyko porażki.
  • Odpowiedz
@Krupier konsole jako sprzęty były krytykowane, PS3 za mocne, za drogie i ciężko się gry tworzyło, X360 też miał swoje problemy, tylko później, o czym wyżej wspomniano.

Natomiast pod względem gier to te generacje były rewelacyjne od samego początku, bo bardzo dobre gry wychodziły na obie konsole, a Sony jeszcze potem i tak dowaliło świetne exy na PS3 jak trylogia Uncharted, The Last of Us czy MGS 4.
  • Odpowiedz
@ZupaPomidorowa69: Imo peak gamingu to piąta generacja konsol, a nie siódma (i odpowiadający jej okres na PC).

Wystarczy zobaczyć, co wyszło w roku 1998 lub 1999. Aż trudno uwierzyć, jak w jednym roku mogło wyjść aż tyle hitów, które były ogrywane przez kolejne dekady. I dalej są.

Mój osobisty peak gamingu to raczej 4th gen ;)
Yuri_Yslin - @ZupaPomidorowa69: Imo peak gamingu to piąta generacja konsol, a nie sió...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
Wtedy

@ZupaPomidorowa69: Wtedy czyli kiedy? Ja nawet odważnie jestem w stanie napisać, że jakby się posiedziało nad kodem to ten sprzęt dałby radę nawet z Wieśkiem 3, bo nawet z GTA V nie miało problemu. Nie wiem kiedy naprawdę nowsza generacja naprawdę zaczęła odjeżdżać ze swoimi możliwościami... może w 2017-2018 roku.
eeehhh - >Wtedy

@ZupaPomidorowa69: Wtedy czyli kiedy? Ja nawet odważnie jestem w sta...
  • Odpowiedz