Aktywne Wpisy

akNe +36
#zdrowietadzia
Od kilku godzin Tadeusz jest już z nami. Jeszcze go nie widziałam. Nie tak to miało być…
W czwartek trafilam już do szpitala w Warszawie na karowej, pojawiły się regularne skurcze, jednak z czasem się wyciszyły i było spokojnie.
Leżałam
Od kilku godzin Tadeusz jest już z nami. Jeszcze go nie widziałam. Nie tak to miało być…
W czwartek trafilam już do szpitala w Warszawie na karowej, pojawiły się regularne skurcze, jednak z czasem się wyciszyły i było spokojnie.
Leżałam
źródło: image000000
Pobierz
siejeje +49
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Czy z podejrzeniem adhd lekarz może mi wypisać leki przez teleporade albo jakis receptomat? czy to tak samo jak z psychotropami typu benzo ze tylko stacjonarnie?
@jest_agrest-nie_ma: A tak na poważnie, odpowiadam na pytanie - nie.
@projektant_doktorant: nie, nie może mi wypisać czy nie jak z psychotropami? doprecyzuj prosze xd
@ratty a do załatwienia przez konsultacje telefoniczne czy to bardziej skomplikowane?
@projektant_doktorant: Bo dla większości ADHD kojarzy się z nadpobudliwością ruchową. U mnie tego nie zauważam, natomiast hiperfokus i porstakrynacja są olbrzymie.
@tas2000: dokładnie tak samo u mnie. adhd powszechnie bylo kojarzone z nadpobudliwością dlatego latami myślalem, że mam depresje. Pomagaja ci leki? co bierzesz?
Idź do psychiatry prywatnie, niech zrobi diagnozę, potem da się przez teleporade u tego samego specjalisty. Realnie wizyta wychodzi kilka razy w roku a komfort życia znacznie na plus
@tas2000: myślałem, że osoby z ADHD nie mogą w ogóle na niczym się skupić.
@tas2000: dokładnie na odwrót wyobrażałem sobie ADHD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Powodem jest to, że leki na ADHD można używać rekreacyjnie czyli ćpać. Lekarze na co dzień mają pacjentów którzy próbują wyłudzić recepty na takie rzeczy.