Wpis z mikrobloga

Kiedyś na zebraniu jeden ojciec tłumaczył się, że jego dziecka nie da się opanować, bo ma ADHD... Na to drugi z końca sali spokojnym tonem powiedział: mój też miał ADHD... raz... (

@projektant_doktorant: Bo dla większości ADHD kojarzy się z nadpobudliwością ruchową. U mnie tego nie zauważam, natomiast hiperfokus i porstakrynacja są olbrzymie.
  • Odpowiedz
Bo dla większości ADHD kojarzy się z nadpobudliwością ruchową. U mnie tego nie zauważam, natomiast hiperfokus i porstakrynacja są olbrzymie.

@tas2000: dokładnie tak samo u mnie. adhd powszechnie bylo kojarzone z nadpobudliwością dlatego latami myślalem, że mam depresje. Pomagaja ci leki? co bierzesz?
  • Odpowiedz
@jest_agrest-nie_ma po tym jak zacząłem brać leki uświadomiłem sobie, że zanim je miałem pomagała mi kofeina i nikotyna. Jak masz ADHD, leki pomagają.
Idź do psychiatry prywatnie, niech zrobi diagnozę, potem da się przez teleporade u tego samego specjalisty. Realnie wizyta wychodzi kilka razy w roku a komfort życia znacznie na plus
  • Odpowiedz
@ziomus0812: Oj, chłopie, my potrafimy się skupić jak mamy hiperfokus tak, że przeciętny człowiek nie ma szans nam dorównać. Mam kilkanaście zainteresowań, pochłania mnie jakieś na miesiące, zaniedbuję inne sprawy ale jak mi coś zatrtbi to potrafię pochłonąć olbrzymia ilość wiedzy i co najlepsze wszystko zajebiście pamiętam. Po kilku miesiącach często mogę zagiąć gości którzy się czymś zajmują latami. Jak zaskoczę w hiperfokus to mam mega skupienie, nic mi nie
  • Odpowiedz
Jak zaskoczę w hiperfokus to mam mega skupienie, nic mi nie jest w stanie przeszkidzic, jak bym wyłączał niepotrzebne zmysły

@tas2000: dokładnie na odwrót wyobrażałem sobie ADHD ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz