Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z przezwiskami od współlokatorów?

Chciałbym podzielić się sytuacją, która ostatnio mnie nieco irytuje. Mam 33 lata, a moi współlokatorzy, którzy są studentami, zaczęli nazywać mnie „wujkiem”. Oczywiście to żart, ale czasem czuję się, jakby różnica wieku i mieszkanie na pokoju była dla nich czymś śmiesznym.
Zastanawiam się, czy powinienem coś z tym zrobić? Może powinienem zgłosić tę sytuację właścicielowi mieszkania, czy to raczej moje osobiste zmartwienie? I proszę, nie interesują mnie odpowiedzi w stylu „mogłeś brać kredyt i mieszkanie”, bo nie mogłem przewidzieć, że ceny będą tak wysokie, kiedy logika podpowiadała spadki.
#nieruchomosci

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: to musi być konkretnie irytujące, wręcz uwłaczające, mieć wspólną łazienkę z jakimiś studentami, którzy, z tego co piszesz, odczuwają wobec ciebie jakąś wyższość (w tym wypadku zamaskowaną drwinami z racji wieku)
  • Odpowiedz
Wuju, nie denerwuj sie xD Dzieli was raptem 10 lat. Zacznij na jednego mówić landryna a na drugiego żarówa i albo przestana do ciebie mowic wujku albo przestan ich sponsorować xD
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
intuicyjny-wyznawca-45: Ja myślę, że i tak są grzeczni, mogli by wołać na ciebie dużo gorzej xD

Jak sobie przypomnę siebie w wieku studenckim… za nic bym nie chciał mieszkać w mieszkaniu gdzie siedzi jakiś nudny dziad po 30, zupełnie inny poziom dynaminy niż ja i moi koledzy w tym wieku. Jak już bym trafił na takie mieszkanie gdzie siedzi taki dziad no to trudno, może jakby cena za pokój była okazyjna to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim dlaczego wynajmujesz ze studentami? Ja po studiach mieszkałem z osobami +- 30 lat, wszyscy juz pracowali i takich problemów nie było. Na pewno można znaleźć takie mieszkanie.
  • Odpowiedz