Aktywne Wpisy

wjkp +2
#kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?
Pytanie do męskiej części wykopu, (bo często słyszałem o tym) czy to prawda że pierścionek zaręczynowy powinien kosztować tyle, co trzykrotność miesięcznej pensji mężczyzny?

Taka krótka nitka ze szczurkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: c603e824ad0028db1c4111b7d0bd18ab
Pobierz

Kupiłem minipc z n150.
Chciałem się pobawić frigate i sobie udostępniłem igpu do vm z HA i tam sobie analizuję przy pomocy igpu.
Jednocześnie straciłem dostęp na lxc do /dev/dri przez co nie mam transkodowania prze igpu.
Da się to jakoś rozwiąząć? Jestem zielony w sumie. Jellyfin oglądam na TV czasami na PC i też nie wiem gdzie to igpu się teoretycznie bardziej przyda bo kamerę mam narazie jedną.
Twoim najlepszym rozwiązaniem będzie dokupienie tpu coral i przejśćie na cpu + tpu
Na HA istaluje dodatki tylko które są bezpośrednio połączone z HA - tj bazy danych (chociaż tego żałuje, ale wcześniej nie wiedziałem że to można robić poza HA), zigbee, mqtt itp.
Wszystko inne ląduje na OSOBNYCH lxc - ułatwia to zarządzanie jak i backupy. Chcesz coś niekonwencjonalnego zrobić? pyk klikasz backup i się bawisz, w najgorszym razie 2 min
Ciekawostka - coral przez passtrough miał latencję w okolicach 80-100ms, czyli pojawiały się warningi we Frigate. Po usunięciu warstwy Proxmox nagle latencja spadła do 10ms, wszystko elegancko działa.
Co do backupów - configi (bez haseł i wrażliwych danych) lecą na github, ważne rzeczy klonuje