Wpis z mikrobloga

Może Edi z----ł inaugurację w LKE ale przynajmniej w lidze dał Górnikowi odjechać na 7 punktów.
Daleki jestem od histeryzowania ale troche nie widziałem co dziś chciał zagrać. Slamazarne rozgrywanie piłki po obwodzie, wrzutki do nikogo i te SFG które nie stwarzają żadnego zagrożenia.

Oczywiście zwalnianie Iordanescu teraz byłoby kretynizmem ale liczę że trener teraz wreszcie sie wyśpi i ogarnie, bo dupowato to wyglada
#mecz #legia
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Oczywiście zwalnianie Iordanescu teraz byłoby kretynizmem

@thorgoth: kretynizmem, to było zatrudnianie tego debila. Oczywiście można go trzymać do końca sezonu, natomiast może to oznaczać brak pucharów i przymusową wyprzedaż. Trochę szkoda tych sprowadzonych graczy. O ile w przeszłości zdarzało się, że za szybko żegnano trenera, tak były też przypadki, gdzie takie szybkie przyznanie się do błędu uratowało sezon (Besnik Hasi). Iordanescu to jeden z najgorszych trenerów w historii tego klubu.
  • Odpowiedz
Daleki jestem od histeryzowania ale troche nie widziałem co dziś chciał zagrać. Slamazarne rozgrywanie piłki po obwodzie, wrzutki do nikogo i te SFG które nie stwarzają żadnego zagrożenia.

@thorgoth: przeciez tak jest w kazdym meczu za kadencjii siwego bajeranta. Feio byl jaki byl ale u niego pilka chodzila szybko i mial pomysl (ktory nie zawsze dzialal ale oczy nie krwawily od ogladania). Nie mowiac o zawodnikach ktorych mial do dyspozycji,
  • Odpowiedz
@thorgoth: nie wiem co kazał robić Recy, ale dzisiaj przegraliśmy przez sędziego. Oczywiście trener wcale nie narzeka. Tylko mówi jak jest ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Przecież to co on robi (sabotaż w czwartek, wypowiedzi na konferencjach) to jest jawne działanie na szkodę klubu.
  • Odpowiedz
  • 0
@jandiabeldrugi: pozwólmy trenerowi popracować i wyjść z tego kryzysu. To byl pierwszy dopiero mecz od Larnaki, w którym byliśmy duzo gorsi na boisku.

A co do mocy składu to ja nie jestem przekonany o wyższości duetu Rajovic/Colak nad duetem Gual/Szkuryn. Czuję frustracje ale zwalnianie trenera po 3 miesiącach, który niczego jeszcze nie przegrał to działanie na miarę Józefa Wojciechowskiego
  • Odpowiedz
@thorgoth: albo Leśnodorskiego, który potrafił przyznać się do błędu, dzięki czemu uratował sezon na 100 lecie klubu.

Iordanescu to od początku była porażka. Od tego wywiadu, w którym stwierdził, że woli wygrywać 1:0 niż 5:2 wiedziałem, że to jakiś odklejeniec. Przecież w tym stwierdzeniu nawet czysta matematyka się nie zgadza. Ja wiem, że można tłumaczyć, że to taka hiperbola, że tak naprawdę miał co innego na myśli. Problem w tym,
  • Odpowiedz
@jandiabeldrugi: Ja jednak po Feio widzę poprawę delikatną, ale widzę. Feio zablokował Nsame na dobre. Nie ma gry chłopa nawet jakby na rzęsach stał. Okazało się, że bez sensu. Ogólnie Colak co wymieniłeś go na końcu to kot z worka i taki jest. Jednak o ile numer co zrobił w czwartek przyniósł dramat w niedzielę to ja tam uważam, że nastroje wrócą jak zremisuję Legia z Górnikiem Donieck i wygrają
Sylwiusz89 - @jandiabeldrugi: Ja jednak po Feio widzę poprawę delikatną, ale widzę. F...
  • Odpowiedz
  • 1
@jandiabeldrugi: Iordanescu pracuje 3 miesiące. Z obecnym składem, licząc te 10 transferów, nieco ponad miesiąc. W tym czasie popełnił parę błędów, czasem pogadał głupoty ale to za krótko aby go miarodajnie ocenić. Sam krytykowałem ilość zmian z Samsunsporem, ale jeżeli jest tak jak mówi, że 6 graczy miał oflagowanych przez sztab medyczny jako będących na granicy kontuzji to ta decyzja robi sie bardziej zrozumiała.

Dajmy mu popracować do końca jesieni
  • Odpowiedz
@thorgoth: to powinien wymienić tych 6 a nie 10. Dobra, zostawmy ten Samsunspor.

Problem jest taki, że po przerwie czeka nas kolejna seria trudnych spotkań.
Zagłębie jak Zagłębie, ale potem jest Szachtar, Lech, Pogoń w PP, Widzew na wjeździe i Celje (prawdopodobnie mecz o być albo nie być w LKE na wiosnę). Czy Iordanescu to udźwignie? Wątpię, ale załóżmy nawet, że tak.

Dochodzi kolejna kwestia: ten gość praktycznie co rok
  • Odpowiedz
@thorgoth: Szanuję bardzo za te głosy rozsądku co prezentujesz, bo za dużo ludzi chce krwi, a dla mnie krew może oznaczać jakiegoś tymczasowego trenera z CLJ co akurat mieszka w Warszawie czy nawet wariant kosmiczny typu Stefana Białasa za kierownicą Legii na kilka spotkań, a tą drogą to bym totalnie nie chciał iść;)
  • Odpowiedz