Wpis z mikrobloga

Mirki jak wygląda kwesta L4 przy overemployment w konfiguracji UOP + B2B (JDG)?

Potrzebuję wziąć L4 "na UOP" na 3 dni żeby się wykurować, ale powstaje paradoks w postaci konfliktu L4 i JDG.
Podręcznikowo pasowałoby zawiesić JDG, ale chyba można na min. miesiąc, więc odpada.

Czy wystarczy że nie będę robił "ruchów" w firmie w postaci faktur i wszystko będzie ok?
Ktoś bral L4 w takiej konfiguracji, miał jakieś kontrole?

#b2b #jdg #pracbaza #zwolnienielekarskie #pytanie #kiciochpyta #overemployment #overemployed #zus #pytaniedoeksperta
cebula12klocuch13 - Mirki jak wygląda kwesta L4 przy overemployment w konfiguracji UO...

źródło: kontrakt-b2b-zwolnienie-chorobowe-l4

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Lipathor: siedzę (i tak pracuje zdalnie).
Dopytam - podpowiadasz z doświadczenia jeśli chodzi o "nie problem"?

Pytanie czy są kontrole na takie krótkie okresy czasu oraz jeśli tak jak to wygląda.
Najlepiej ktoś kto brał L4 na UOP przy aktywnym JDG w CEIDG
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: ja robię tylko na JDG ale L4 brałem wiele razy, nigdy nie miałem kontroli. IMO jak bierzesz raz czy dwa razy do roku tych parę dni to nikomu nie opłaca się takich spraw kontrolować. Od tego roku chyba nawet pod domowym adresem nie musisz przebywać.
  • Odpowiedz
@Lipathor: kiedyś chodzilem na L4 na UOP i prowadziłem JDG i z niczym nie miałem problemu. Najdłuższe to jakieś 2 tygodnie. Nie wiem co by było gdybym miał wtedy kontrole, ale jeśli w te kilka dni na L4 nie wystawisz kilkunastu faktur to nie wiem czy jest jakaś podstawa do przyczepienia się.
  • Odpowiedz
@JuneJohn teoretycznie "wykonywanie pracy zarobkowej, w tym prowadzenie działalności gospodarczej (JDG), jest zabronione podczas przebywania na zwolnieniu lekarskim (L4). Podjęcie jakichkolwiek czynności zarobkowych podczas L4 może skutkować utratą prawa do zasiłku chorobowego i koniecznością jego zwrotu na rzecz ZUS-u"

Jak mówisz że też nie miałeś kontroli to mam nadzieję że nic się w tym temacie nie zmieniło, dzięki.
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: Ogólnie taka kombinacja IMO jest niesprawdzalna, bo:

- nawet jeśli na JDG, w swoim domu, świadczysz te usługi komuś, jednocześnie będąc na L4 na UoP, to później i tak nie będzie żadnych dowodów że akurat w ten dzień pracowałeś. Na fakturze masz jedynie kwotę i ewentualnie liczbę godzin / dni, a nie że konkretnie 6 października świadczyłeś te usługi. Musieliby zapytać Twojego klienta czy ma jakieś ewidencje czy timesheety,
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: Przecież nikt nie będzie Cię pytał o jakimś timesheet. Większość urzędasów nawet nie ogarnia, co Ty robisz w tej robocie. Jeśli nie wystawisz w tych dniach faktury, to generalnie nie mają się do czego przyczepić i tyle. Działalność nie oznacza, że pracujesz 24 godziny na dobę. W teorii to przecież Ty decydujesz, kiedy pracujesz, a kiedy masz wolne. Ale wiadomo, to tylko teoria. ( ͡° ͜ʖ ͡
  • Odpowiedz
@cebula12klocuch13: nie powinieneś w tych dniach na jdg prowadzić żadnej pracy zarobkowej ale faktury mogą się wystawiać automatem lub masz od tego osoby upoważnioną(nawet może być współmałżonek), która co x dni wystawia faktury.
Przykład z dropshippingiem -> zamowienie spada, automatycznie leci do hurtowni, hurtownia pakuje i wysyła, twój system automatycznie wychwytuje, że przesyłka wysłana, erp automatycznie wystawia i wysyła fakturę do klienta - czyli w ogole nie zaangazowalo to Twojej
  • Odpowiedz