Wpis z mikrobloga

Kolega mi nagadał żebym nie trzymał auta w garażu, bo tam jest wilgoć i to jeszcze gorzej niż jakbym trzymał na zewnątrz. Do tego wjeżdżając do.garażu wjeżdżam z solą z ulicy, woda szybko odparowuje bo jest cieplej, a sól zżera bezpośrednio blachę. Co o tym myślicie?
#motoryzacja #garaz #pytaniedoeksperta
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Patryk4: to zalezy jaki garaz. Jak w nowych blokach gdzie kupe rur z ogrzewania to roznie. W nowych blokach masz szanse przejechac po korytarzu i troche zrzucic wody. Stary PRL garaz dobry - nic sie autom nie dzieje .
  • Odpowiedz
@teperkov: kazdy garaz ogrzewany/suchy jest zly. Auto ma stac tak jak przyjechalo . W garazu ma byc zimno. Jak jestes dlubaczem garazowym i sobie uszczelniles kazda dziurke w drzwiach bo ci dmucha no to trudno. To jest pomieszczenie na auto a nie do siedzenia i dlubania
  • Odpowiedz
@Patryk4: Na auto ma nie padac i ty go masz nie odsniezac . Jak na dworze jest -20 to w garazu masz -10 i to jest dobry garaz. To tak jak z kratkami w lazienkach - stare baby to zatykaja do wieje. Wieje bo ma wiac bo taka jest funkcja. W garazu tez ma byc kratka bo jak zrobisz termos to zapraszasz rudą
  • Odpowiedz
@Patryk4: u mnie sie niestety sprawdziło, szybciej mi rdzewial własnie w garazu. Poki wszystko jest zamarzniete to jest ok ale jak topnieje w garazu to sól zaczyna reagowac i wtedy jest lipa. Podobno najlepsza jest wiata.
@zazdrosny jak g---o wiesz to moze sie nie wypowiadaj, zadam ci zagadke ale moze cie to przerosnac - szybciej zardzewieje samochod ktory jest cały czas zamarzniety czy taki ktory bedzie co jakis czas
  • Odpowiedz
@Patryk4 jesli garaz nie ma wentylacji to faktucznie bedzie tam wilgoc i to gorzej niz jakbys trzymal ma zewnatrz, podobnie jak w lazience czy kuchnii kazdy ma wentylacje bo inaczej latwo o pleśn czy grzyby na scianie
  • Odpowiedz