Aktywne Wpisy

Zamówiłem dwie koszulki to po pierwsze. Do domu i dajmy na to, na trening.
Druga sprawa, udało sie jeszcze złapać na promce.
#sebcel
Druga sprawa, udało sie jeszcze złapać na promce.
#sebcel
źródło: zrzut_ekranu
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: zrzut_ekranu
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Szukam mikrofonu do gierek i rozmów, mam taki za 10 zł i wszyscy mi mówią, że trzeszczy xD
Miałem okazję przetestować HyperX QuadCast - nagrywa to całkiem fajnie, ale że to mikrofon pojemnościowy to wychwytuje wszystko,
od klikania myszki i klawiatury po głośniejsze rozmowy w sąsiednim pokoju.
Mikrofon miałem ustawiony przed klawiaturą i myszką, mniej więcej 30-35 cm od twarzy.
Zastanawiam się, czy w tym przypadku powinienem szukać mikrofonu dynamicznego? Będzie dobrze zbierał dźwięk z takiej odległości?
Na youtube widziałem, że dynamiczne też wyłapują klikanie myszki i klawiatury więc sam już nie wiem co wybrać.
Budżet jaki mam to 300-400 zł.
Z góry dziękuję za pomoc :)
PS:
Discord w miarę fajnie wycisza myszkę i klawiaturę, nie wiem jak inne aplikacje do rozmów.
#mikrofon #komputery #mikrofon #audiovoodoo
Rozejrzyj się jeszcze przed ewentualnym zakupem. Możliwe, że znajdziesz coś w granicach 4 stów.
@wiadomix: Wychwytywanie dźwięków z otoczenia zależy przede wszystkim od charakterystyki kierunkowej mikrofonu i techniki nagrywania. Mikrofony pojemnościowe z definicji nie wyłapują więcej dźwięków z otoczenia niż dynamiczne - niska czułość mikrofonów dynamicznych wymusza na użytkowniku umieszczenie go bliżej ust, dzięki czemu
@houk: Potestuję w takim razie jeszcze tego HyperXa z różnymi ulepszaczami :)
@wiadomix: W świecie audio wciąż funkcjonuje wiele utartych mitów powtarzanych od lat. Ten akurat jest z kategorii mniej szkodliwych, bo mikrofony dynamiczne mogą się sprawdzać lepiej w hałaśliwych warunkach od pojemnościowych, ale nie z powodów o których się zazwyczaj mówi.
Tego filmiku mi brakowało w pierwszym komentarzu, a dotyczy on właśnie tego konkretnego zagadnienia:
https://www.youtube.com/watch?v=O0zXUwWIFhI