Wpis z mikrobloga

@zibizz1: a ja widzę to tak, że w końcu zaczynamy egzekwowac przepisy i kończymy z tym parkowaniem na chodniku, włączając w to "kotwiczenie" kołami jednej strony, tak jakby jezdnia to była lawa i nie można tam było (zgodnie z przepisami) parkować. Gdzie indziej się da, a u nas jakoś nie.
  • Odpowiedz
ciekawe czy światła zmienione na asymetryczne

@Bryk: nie muszą być, muszą tylko mieć homologację. Wiem, bo kumpel ma chrystlera voyagera sprowadzonego ze Stanów i ma co prawda wymieniona światła, ale na identyczne jak oryginalne i są symetryczne i mają europejską homologację :). I już mu się zdarzyły kontrole drogowe, w trakcie których policjant przyczepił się do świateł, a kumpel do schowka, pokazał świstek, policjant podrapał się po głowie i w
  • Odpowiedz
@klaun-szyderca

@zibizz1: a ja widzę to tak, że w końcu zaczynamy egzekwowac przepisy i kończymy z tym parkowaniem na chodniku, włączając w to "kotwiczenie" kołami jednej strony, tak jakby jezdnia to była lawa i nie można tam było (zgodnie z przepisami) parkować. Gdzie indziej się da, a u nas jakoś nie.

Spoko, od dawna tak parkuję. Jest to kuriozalne. Bo chodnik ma np 4m i za mną stoi auto
  • Odpowiedz
@Kaczorra mają czy kolega sobie e1 w kółeczku nie narysował laserem na lampie? Bo znam takie przypadki :) nie ma lamp symetrycznych z E i żaden policjant w realu nie będzie się drapał tylko skieruje na dodatkowe badanie celem weryfikacji czy pojazd spełnia wymogi czy nie. Oczywiście prawdopodobieństwo zaistnienia takiej sytuacji jest równe zeru :)
  • Odpowiedz
homologacja?

@tanebau: homologacja na kontener na odpady? Pewnie ktoś remont robił i ekipa od wywozu odpadów tak ujowo postawiła. Mam nadzieję, że zaraz zabrali.

• Odpowiedz
@Bryk: @Mihaueck: kumpel kupił to auto od poprzedniego właściciela już w Polsce. Gość mu powiedział o tych światłach, że sam je kupił i wymieniał i pokazał papier z homologacją. Samochód był sporą okazją, więc kumpel go wziął i stwierdził, że w razie czego najwyżej wymieni lampy, bo i tak mu się opłaca. Później robił zarówno przegląd (w sumie od tego czasu to zrobił ich już kilka), jak i
  • Odpowiedz