Aktywne Wpisy

JurgenKlinsman +27
#rozdajo Wojna o Honor!
Z powodu upadku nowego Honora Magic 7 pro do obszczanego śniegu, komentarz z największą ilością plusów otrzyma go paczkomatem na paczkomat.
Zasady są proste, plusujesz ten wpis, komentujesz (jak nie wiesz co napisać to mnie zwyzywaj, zbluzgaj mi jak nigdy), a następnie czekamy do północy i przez MirkoRandom wybierzemy komentarz z największą ilością plusów.
Wysyłam dziś z dostawą w niedzielę.
Z powodu upadku nowego Honora Magic 7 pro do obszczanego śniegu, komentarz z największą ilością plusów otrzyma go paczkomatem na paczkomat.
Zasady są proste, plusujesz ten wpis, komentujesz (jak nie wiesz co napisać to mnie zwyzywaj, zbluzgaj mi jak nigdy), a następnie czekamy do północy i przez MirkoRandom wybierzemy komentarz z największą ilością plusów.
Wysyłam dziś z dostawą w niedzielę.
źródło: kutas-honoru
Pobierz
siejeje +43
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Kraj:
-Polska jest bardzo bezpieczna
- mamy fajne rozwiązanie, że kable wysokiego napięcia dajemy pod ziemię a nie nad głowami
- papier toaletowy można wrzucić do toalety
- nie ma wiecznego zimna ( nawet nazwa Polonia brzmi jak Pola Norte czyli biegun północny
Szoki kulturowe
-Polacy nie chodzą w strojach ludowych
- Polacy wszędzie wrzucają politykę nawet w naturalnych tematach
- kościół wzbudza aż tak duże kontrowersje oraz że jeden ksiądz z Torunia jest dosyć bogaty
- Polacy są do siebie bardzo podobni ( a najbardziej sebixy)
- forma grzecznościowa a najbardziej ze zdrobnieniem ( Pani Kasiu) oraz z wyzwiskami ( spier€aj Pan)
- tekst pana/pani godność nawet jak widać że cudzoziemiec
- fakt że imprezujemy na pogrzebie ( stypa)
- to że tak dużą wagę przykładamy do historii
Język
- podobnie brzmiące antonimy ( wewnętrzny/zewnętrzy, włączyć/wyłączyć)
- trudne i nielogiczne końcówki
- czas dokonany i niedokonany- chyba najtrudniejsza konstrukcja gramatyki gdzie nie ma logiki, nie można jej wyczuć jak końcówek a same tworzenie jest dosyć nieregularne
- słowo ,,przed” - w kontekście czasu jest do tyłu w kontekście miejsca jest do przodu
Mentalność
-hipokryzja ( nie lubię cudzoziemców ale sam mam syna w Anglii, młodzi są leniwi bo chodzą na L4, ale ja że biorę ciągle opiekę na 13 letniego syna to inna sytuacja)
- duża punktualność
- zamknięte głowy
- wieczne pytania i pretensje o skład wszystkich produktów nawet świec
- że nikt nie lubi starych ludzi oraz że starsze osoby są często wredne
Kulinarna:
- w---a z ziemniaków
-spirytus
- zupy w tym zupa z krwi co w Brazylii jest legendom
- kiszenie w occie oraz używanie octu
- dziwna niechęć do gotowania na tydzień i mrożenia potraw
-hot dogi na stacjach benzynowych
- makaron z truskawkami oraz makaron z białym serem
Inne
-że nasi aktorzy i muzycy zarabiają dosyć mało ( nawet Lewandowski przy naymarze jest dosyć biedny)
- czemu nie używamy suszarek elektrycznych do ubrań?
- powszechność smartfonów nawet u starszych ludzi
-że mamy słabsze prawo pracy
- ze nie pokazuje sie twarzy i personaliów bandytów w tv
- skoki narciarskie
#brazylia #ciekawostki #polonia #kultura #roznicekulturowe #amerykapoludniowa #polska