Aktywne Wpisy

GangKobry +524
Pogryziony przez psy kierowca mimo 8 godzinnej operacji, zmarł dziś rano.
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
Psy które tym razem zagryzły człowieka już wcześniej zaatakowały inną kobietę i nic od tamtej pory z nimi nie zrobiono. Dramat...
I jeszcze ta niedawna sprawa gdzie zatrzymano mężczyznę za to że się bronił przed agresywnym psem i dostał zarzut znęcania się nad zwierzętami...
#
źródło: temp_file5918776642854572190
Pobierz
p0melo +29
#programowanie #pracait #it #korposwiat #programista15k #pracbaza
Branża IT to jedna z najgorszych branż pod względem praw pracowniczych, work life balance i stabilności zawodowej. W przeciągu 10 lat została zdemolowana przez samowolę korporacji, które zdegradowały pracowników do bezosobowych zasobów.
Kiedyś pracownik IT darzony był dużym szacunkiem. Zawód programisty był przyszłościowy, zarezerwowany dla ludzi o ponadprzeciętnym IQ i zdolnościach matematycznych.
Był
Branża IT to jedna z najgorszych branż pod względem praw pracowniczych, work life balance i stabilności zawodowej. W przeciągu 10 lat została zdemolowana przez samowolę korporacji, które zdegradowały pracowników do bezosobowych zasobów.
Kiedyś pracownik IT darzony był dużym szacunkiem. Zawód programisty był przyszłościowy, zarezerwowany dla ludzi o ponadprzeciętnym IQ i zdolnościach matematycznych.
Był

Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji umiejetnosci wpisal GitLaba, a my uzywamy BitBucketa. Skoro tak, to pewnie ciezko bedzie mu sie wdrozyc w nasz stack xD
#programowanie #pracait
@In_thrust_we_trust: bzdura, a ty nie masz pojęcia, o czym mówisz.
@7502-6038: Juniorzy spamują na wszystko co popadnie. Liczą że może jednak firma potrzebuje juniora ale jeszcze nie wystawiła ogłoszenia. Na reddicie ludzie często polecają innym rozsyłać jak najwięcej CV, swoją drogą ja te 10 lat temu też tak zrobiłem
Piątek po południu telefon z hr
Dzień dobry bo pan tu ma w poniedziałek zaczynać prace i wymienia 10 kluczowych kompetencji z top rynku z mojego cv i pytanie:
Czy ma pan 5 lat doświadczenia na
Wyobraź sobie że jestem konsultantem i zarządzałem zespołem specjalistów na wdrożeniu SAPa. Zarządząłem zespołem specjalistów. W projektach mam wpisane czego dotyczyło wdrożenie, że było np wdrożene kilku modułów SAP-MM, SAP-GTS, Ariba itd.
Po czym dostaje oferte pracy jako np. Ariba konsultant.
Te osoby mają 0 zrozumienia branży do której rekrutują i działają na podstawie wyłącznie porównywania słów kluczowych
No spoko tylko trochę słaba próbka i nie nasz rynek, więc jednak głupio rzucać tezami na cały świat IT na podstawie czegoś takiego.
Ano właśnie ochrona zawodu jest jak najbardziej. To jest właśnie ta ochrona. ( ͡° ͜ʖ ͡°)