Mamy otwarta rekrutacje na Senior .NET Developera. CV przychodzi w ciul, ale zespol ds. rekrutacji sporo z nich odrzuca. Dyrektor IT poprosil mnie o review kilku odrzuconych CV. Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure. Powod odrzucenia? w sekcji umiejetnosci wpisal GitLaba, a my uzywamy BitBucketa. Skoro tak, to pewnie ciezko bedzie mu sie wdrozyc w nasz stack xD
z kolei u mnie w korpo dostawaliśmy mnóstwo CV ale większość z nich to był jakiś spam. Dosłownie połowa była od ludzi którzy nie czytali opisu stanowiska, połowa połowy była od ludzi spoza Polski (oczywiście nie czytali opisu) pozostały ułamek prawie się nadawał ale trzeba było mocno naciągać a my szukaliśmy seniora. Jak już ktoś faktycznie się nadawał to potem jeszcze musiał przejść przez proces rekrutacyjny i kończyło się na tym że
@ArchaicznyTaboret: Sam napisałeś, że jest dobry, a nie ogarnia SQL, gdzie to jest prostsze niż mockowanie i ogarniają to nawet Anetki z HR, które robią bardziej skomplikowane excele xD
@ArchaicznyTaboret: a nie było tak? Myślałeś że "zagadasz" w firmie i typa wazmą bo ty tak powiedziałeś. A tu cyk sprawdzonko skilli i się kolega 200pln/h czy ile tam chciałby ciągnąć się nie załapał. Oj jak boli, oj jak boli ( ͡°͜ʖ͡°) Gdyby był taki zajebisty to i bez twoich poleceń by się załapał. Gardzę kolesiostwem i nepotyzmem.
@vfr__: a mówiłem jakiejś rekruterce, że jakbym miał wymienić wszystkie technologie i software jakiego dotonalem to byłoby kilka stron key-wordow xD może trzeba dopisać w CV klauzulę dla AI, że jak technologie są podobne to ma uznać zgodność z wymaganiami mojego CV? XD
@vfr__: całe szczęście, że jak szukamy kogoś do zespołu, to zawsze jest tak, że zanim CV wpadnie w machinę HR, to jest wysyłane do nas, na wstępną weryfikację, czy to, co tam jest napisane, odpowiada naszym potrzebom. Dopiero wtedy, gdy pierwsze sitko przejdzie, jest rozmowa typowo HR (czas dostępności, oczekiwania finansowe, inne kwestie specyfiki pracy - na przykład okazjonalna praca w innej strefie czasowej, jeśli projekt jest dla klienta z
HR to rak. Osoby nie mające pojęcia o pracy inżyniera, filtrują przez automaty, CV po słowach kluczowych i mnóstwo dobrych kandydatów odpada. Dlatego przygotowuje zawsze CV profilowane, pod stanowisko i firmę. Czytajcie ogłoszenia uważnie, żebyście byli w stanie się przebić przez te automaty na początku.
@saib75: ja tak dostałem się na staż, szukałem staż stricte z Javy/testowanie w javie a staż był Java+python i z racji, że inżynierów pisałem w
Dostalem pare CV i pierwsze (xD) z nich to gosciu z 15 latami doswiadczenia i skonczona informatyka na Politechnice Wroclawskiej. Od 10 lat senior. W jednym projekcie 4 lata React, a w drugim 5 lat Angular. Dwa certyfikaty z Azure.
Powod odrzucenia? w sekcji umiejetnosci wpisal GitLaba, a my uzywamy BitBucketa. Skoro tak, to pewnie ciezko bedzie mu sie wdrozyc w nasz stack xD
#programowanie #pracait
To akurat ogromne atuty. Programista przegryw-introwertyk to najgorsze co może być
No wow
I tak się znajdą debile co będą mówić że to ty jesteś za słaby bo nie znasz g---o definicji xD
Tutaj jebiesz w c---a we wszystkim i tyle
@saib75: albo nawet po prezencji, np. rasa, tatuaże, piercingi, subkulturowy styl, itd.
@vfr__: xdddddd przeciez ma 0 doswiadczenia .net zatem!!!!!
@saib75: ja tak dostałem się na staż, szukałem staż stricte z Javy/testowanie w javie a staż był Java+python i z racji, że inżynierów pisałem w