Wpis z mikrobloga

@Koka-Kola: Korban po prostu wie, że jak Ukraina wejdzie do NATO to wcześniej czy później wywoła konflikt z Rosją a on nie chce odbierać węgierskich chłopaków w workach. Zdradzę ci sekret - każdy wie, że Ukraina nigdy nie wejdzie do NATO tylko Korban jest na tyle głupi, że mówi publicznie rzeczy o których inni milczą. xD
  • Odpowiedz
@Koka-Kola: Tak, są pluskwa. Acz EU ma na nich jakis wpływ. A obawiam się ze jak wyjdą to kacapy będą duzo ostrzej pogrywać niż obecnie. Teraz Orban jakoś balansuje. Nie zrozum mnie źle, mam takie pragmatyczne podejście ze może byc gorzej. To relatywnie maly kraj więc latwoej na niego wpływać. Noe chcielibyśmy drugiej białorusi.
  • Odpowiedz
  • 20
@mleko3-2procent: Gdyby wyszli z UE i NATO to ich znaczenie dla putina by znacznie zmalało. Wtedy by się okazało ile warta jest ich przyjaźń. Jestem jednak pewny, że Orban jest tego świadomy i tylko tak p------i głupoty xd
  • Odpowiedz
@Koka-Kola: Obiektywnie patrząć to wymienimy najbiedniejszy kraj UE z mizernym potencjałem ludzkim, militarnym i gospodarczym na najsilniejszą, ostrzelaną w boju armię Europy, z ogromnym potencjałem rolniczym, ludzkim, stosunkowo tanią siłą roboczą i ogromnym polem na rozwój.
Czysto logicznie, to w ciemno brać taki układ
  • Odpowiedz
@Bekon2000 Uja a wyjdą.
Węgrzy lubią mocne charaktery, bycie pod butem i swoje urojenia mocarstwowe.

Trianon ciągle śni im się po nocach, Hitlera poparli aż miło, a za czasami komunizmu tęsknią po dziś dzień ¯_(ツ)_/¯

To nie jest europejska cywilizacja w dwóch tego słowa znaczeniu.
  • Odpowiedz