Wpis z mikrobloga

Jedyna moja znajoma która miałaby warunki wręcz cieplarniane do posiadania rodziny wielodzietnej - przed 30, narzeczeństwo, oboje chyba w korpo robią, rodzice dziani lekarze co sypną hajsem zawsze, kupili jej podmiejski segment, on też z dobrego domu - powiedziała, że absolutnie w życiu nie chce mieć żadnych dzieci ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#demografia #zwiazki #ekonomia #gownowpis
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 4
🇸🇪 Szwedzi rezygnują i nie będą podnosić swojego zasiłku na dziecko który jest i tak połowę mniejszy niż polskie 800 plus dlatego że jest to marnowanie pieniędzy doszli do takiego wniosku ponieważ walutą współczesną jest czas kobieta która zdecydowałaby się na dziecko traci 20 lat wiesz ile w tym czasie krajów może odwiedzić ile serialów na netflixie obejrzeć ilu kolesi 10 na 10 przelecieć z tindera czy klubu więc po co jej
  • Odpowiedz
Jedyna moja znajoma która miałaby warunki wręcz cieplarniane do posiadania rodziny wielodzietnej - przed 30, narzeczeństwo

@Zielonka021124:esencja wykopu - opisywanie rzeczywistości na podstawie nie reprezentatywnej wąskiej grupy znanej przez danego wykopka.

powiedziała, że absolutnie w życiu nie chce mieć żadnych dzieci

@Zielonka021124: około 10% ludzi tak deklaruje, pytanie też czy tak faktycznie jest, czy np. ma problemy z zajściem w ciąże
  • Odpowiedz
kobieta która zdecydowałaby się na dziecko traci 20 lat

Co za wysryw.

wiesz ile w tym czasie krajów może odwiedzić

Nie każdy jest podróżnikiem, a jak ktoś jest, to jedzie z dzieckiem.
Inna turystyka, ale dalej turystyka.
  • Odpowiedz
kobieta która zdecydowałaby się na dziecko traci 20 lat wiesz ile w tym czasie krajów może odwiedzić ile serialów na netflixie obejrzeć ilu kolesi 10 na 10 przelecieć z tindera czy klubu więc po co jej wyrwać 20 lat życia nawet gdy tak jak w Polsce państwo daje 800 zł więc naprawdę więcej niż dziecko miesięcznie kosztuje wyżywienie 20 zł dzien x na miesiąc to jest dopiero 600 Jeszcze zostaje 200 na
  • Odpowiedz
@Zielonka021124: moja pierwsza myśl to to samo co napisał @HaPe, że jest to bardzo niereprezentatywna grupa badana. Ja jestem z dobrego domu, mam dobre warunki, oszczędności, dobre wzorce wychowawcze, super się dogaduję z dziećmi w rodzinie i chcę mieć dzieci. Teraz jest pół na pół, kto ma rację? Jest faktycznie jakaś taka zależność, że patologia częściej tworzy wielodzietne rodziny, ale to nie jest tak, że jak ktoś ma
  • Odpowiedz