@splinter96: ciekawe czy ci wszyscy ludzie wszystko biorą na serio i oglądając Flinstonów też mają ból d--y, że ludzie przecież nie żyli razem z dinozaurami XD
dla boomerów to jest niewyobrażalne, że można było zrobić komedie w czasach Polski szlacheckiej. Zwoje mózgowe im się przepalają.
@GigaWykopek: jak to tak obrażać największego Jana pawła w historii polski? jak to można obrażać naród wybrany, sarmacki szczep piastowy, Winkelrieda naródów i wielką husarię jakimś tam serialem, co gorsza zrobionym przez ten znienawidzony zagraniczny Netflix xD
@nietopies: Zapewne nie wszyscy, ale istnieją takie osoby z kijem w d###ie, którzy wszystko biorą na serio a jakaś ironia czy szydera przepala im styki.
@nietopies: Po tym jak kiedyś przeczytałem, że ludzie wyzywają aktorów i wysyłają groźby śmierci za to, że byli okrutnymi antagonistami w jakimś filmie/serialu, to myślę, że poprzeczka ludzkiego intelektu znacznie powinna się zaniżyć.
@Pulkownik_Wolodyjowski: popularna teoria głosi, że Flinstonowie to tak na prawdę przyszłość ( ͡°͜ʖ͡°) raz Jetsonowie do nich trafili gdy chcieli się przenieść w przyszłość, uznali wtedy, że maszyna się musiała popsuć i zabrała ich w przeszłość, lecz prawda jest taka, że trafili tam gdzie mieli trafić i spotkali tam Flinstonów. Jetsonowie żyją w czasach kiedy coś złego wydarzyło się na Ziemi i ta jest
@splinter96: Ja jestem ciekaw, czy rzut kurą na odległość został przedstawiony wiernie, jeśli idzie o realia historyczne. Postawa kuro-miota się zgadzała? Kąt opadania kury i jej wbicie się w ziemię... Chciałbym to wiedzieć.
@splinter96: problemem nie jest chyba serial sam w sobie, tylko fakt, że na fali popularności serialu powstała masa artykułów które opisywały życie szlachty czy ogólnie przypisując że serial się naśmiewa ze szlachty a prawda jest taka że było za co. Przez to podświadomie zaczął być zestawiany z kinem historycznym a nie przede wszystkim komediowym.
@nietopies: Bajka to bajka, tu masz serial kostiumowy i różne subtelne sprawy, zachowania postaci, jakieś tradycje czy wydarzenia mogą chcąc-niechcąca przenikać do świadomości społeczeństwa i będą zapamiętywane jako historyczne. Tak tylko doprecyzowuje co ci historycy mają na myśli gdy się czepiają, nie jest to moja opinia.
@rzaden_problem: jakoś innych seriali, które nie są dokumentalne nikt tak idiotycznie nie „krytykuje”. Przecież jak jest serial o superbohaterach to nie ma ostrzeżeń, że to nieprawda i proszę nie skakać z okien, żeby sprawdzić czy umie się latać
źródło: 1000010685
Pobierz@GigaWykopek:
jak to tak obrażać największego Jana pawła w historii polski?
jak to można obrażać naród wybrany, sarmacki szczep piastowy, Winkelrieda naródów i wielką husarię jakimś tam serialem, co gorsza zrobionym przez ten znienawidzony zagraniczny Netflix xD
@nilmerg:
@nietopies: Flintstonów*