Aktywne Wpisy

gedzior84 +745
Straszne raczycho cenówkowe toczy ten kraj. Na fotce nie ma ani jednej cenówki, która pokazywałaby dużą czcionką jaka jest cena produktu przy zakupie jednej sztuki.
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...
Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.
#zabka
Przecież to powinni karać jako wprowadzanie w błąd, a jak widać sytuacja ma się dobrze, a biznes kwitnie...
Zanim znajdzie się ktoś, kto powie mi, że przecież jest cena podana małą czcionką w rogu cenówki, to od razu odpowiadam - powinno być na odwrót.
#zabka
źródło: IMG_20251028_112225
Pobierz
mirko_anonim +22
✨️ Czy warto oszczędzać na młodości dla wolności finansowej? Ⓘ
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków
Czy warto oszczędzać na młodości, aby przejść na FIRE?
Jestem orędownikiem wolności finansowej, ale wykazuję daleko idący sceptycyzm w stosunku do skrajnego oszczędzania celem jej osiągnięcia.
Co to za życie? Nie kupuje iPhonów ani samochodów, so far so good ale też nigdzie nie wyjeżdżać, nie uczestniczyć w wydarzeniach kulturalnych, zadowalać się śmieciowym jedzeniem… To nie brzmi fajnie. Ja wiem, są ludzie żyjący z zasiłków

TikTok niby miał być przyszłością, a stał się cyrkiem dla ludzi z atencją krótszą niż długość zapalenia zapałki. Wchodzisz i co? 90% to filmy generowane przez AI, które wyglądają jakby je zrobił człowiek, ale nie, to bot udający człowieka, który pokazuje innego bota, jak udaje człowieka. Parodia rzeczywistości. Spróbuj odróżnić prawdziwe od sztucznego – powodzenia. Dzieciaki oglądają to godzinami i nawet nie zauważają, że karmią się sztuczną papką. A teksty w internecie? No przecież teraz WSZYSTKO pisze AI. Od recenzji telefonu, przez opisy butów w sklepie, po komentarze na wykopie (nie zdziwię się, jeśli ten też uznacie za sztuczny, bo przecież nie wypada już samemu myśleć). Człowiek nic już nie tworzy, tylko pyta EjAj. I ludzie się tym jarają – „ale ładnie napisało!”. No jasne, tylko że ta ładność jest jak srajtaśma. I jeszcze wisienka na torcie czyli zdjęcia. Nie ma już normalnych twarzy. Wszystko przefiltrowane, wygładzone, poprawione, jakby każdy mieszkał w reklamie kremu L’Oréal. 18-latki wyglądają jak androidy po wizycie u chirurga plastycznego, trzydziestki jak porcelanowe lalki, a pięćdziesiątki jak „wiecznie młode influencerki”. Wrzucają te fotki i udają, że to rzeczywistość. Prawda jest taka, że świat offline i online to już dwie symulacje świata. Internet w 2025 to jeden wielki generator iluzji: babcie z Facebooka, dzieciaki z TikToka i cała reszta karmiąca się AI. Zero autentyczności, tylko bez końca kopiowane, poprawiane i filtrowane klony. Ciekawe ile na wypoku zostało prawdziwyxh ludzi. Menel pod sklepem chyba tylko prawdziwy został.
#rozowepaski #facebook #tiktok #ai #truestory
@AkacjaSpacja: zamknięta grupa wspólnoty mieszkaniowej - tu się sprawdza facebook
Są ogłoszenia, dyskusje, zdjęcia - oczywiście czasem jest wesoło jak sąsiad nazwie członka zarządu złodziejem :)
Nie wiem do czego Ty używasz społecznosciówek ale ja na fejsie zaglądam tylko na grupy fanów mojego kabrio i marketplace, znajomych praktycznie nie dodaję. Tik toka nie używam, wykopu żeby sprawdzić gdzie aktualnie jest rozpiernicz i trochę do rozrywki albo do hobbystycznych projektów a youtube do podcastów i rozrywki. Koniec, nie ma żadnych galerii starych bab. Wszystko zależy jak danego narzędzia użyjesz, kluczem też można odkręcić śrubę albo dać
@AkacjaSpacja: Ja odpowiem nie koniecznie na pytanie ale będzie odpowiedzią.
Nikt normalny nigdy nie korzystał z tego typu portali "sosziali". Chyba że w celach zarobkowych by skubać tępaków.
Pozdrawiam serdecznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)