Aktywne Wpisy

Ksiega_dusz +142
750 zł/h stawka dla lekarza. Do dzisiaj pluję sobie w mordę, że poszedłem na mat-fiz. Pamiętam też, jak w liceum robili mi pranie mózgu, że jestem na jednym z najlepszych rozszerzeń, że potem czeka na mnie Politechnika, dobry zawód, pewna przyszłość. Stfu im na głupi ryj. Tak, jak zostałem zmanipulowany, ukształtowany i w pewnym sensie oszukany to mnie szlag trafia. W liceum chodziłem na korepetycje z matematyki i fizyki. Rozszerzenie z
źródło: Zdjęcie WhatsApp 2025-11-10 o 12.28.07_6429e52c
Pobierz
ordynarny_cham +267





#przegryw #jedzenie #gotujzwykopem #obiadove #jedzzwykopem
źródło: temp_file5173703751359929468
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
źródło: Wait,_Thats_Illegal
PobierzJa polecam rosół z wolnowara.
@deeprest: Typie, tam nie ma żadnego kolagenu i minerałów tylko po prostu ścięte białko i czasem trochę brudu z nieodpowiednio przygotowanych skór drobiowych. Denaturacja białek zaczyna się już po przekroczeniu 40 stopni i trwa do dużo ponad 100 stopni więc to co się osadza to bezwartościowe ścierwo które się po prostu rozpadło jako pierwsze i nie ma żadnych wartości odżywczych.
A kolagen w temperaturze 68 stopni
Zgadza się, że wysoka temperatura powoduje denaturację białka, czyli nieodwracalną zmianę jego struktury przestrzennej. Proces ten jednak nie niszczy aminokwasów, które są podstawowymi budulcami białek i głównym źródłem ich wartości odżywczej. Oznacza to, że zdenaturowane białko wciąż jest dla naszego organizmu cennym źródłem aminokwasów, mimo że zmieniło swoją formę. Usuwając szumowiny, pozbywamy się więc części tych wartościowych składników
Kolagen, żelatyna
Komentarz usunięty przez moderatora