Wpis z mikrobloga

Czy ktoś doradzi mi co z tym zrobić? Ze ściany wystaje gwint zewnętrzny 1/2 cala przez co konieczne są mufy aby móc przykręcić mimośrody i baterię.
Na allegro udało mi się znaleźć mimośrody z gwintem wewnętrznym 1/2 cala ale jej drugi koniec też ma 1/2 cala przez co niemożliwe jest przykręcenie baterii.
No chhba że ktoś poleci kosmiczne rozety które to zasłonią a których na necie nie znalazłem
#budujzwykopem #hydraulika #kiciochpyta #stepujacybudowlaniec
MirkoWafel - Czy ktoś doradzi mi co z tym zrobić? Ze ściany wystaje gwint zewnętrzny ...

źródło: Screenshot_20251004_153250_Gallery

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MirkoWafel: Tak się po prostu nie robi nigdy, żeby gwintr gz był w ścianie. Reklamuj, jak masz gwarancję. Albo jakiś praktykant robił albo po pijaku.
Napraw to teraz od razu, bo do następnego remontu bęeziesz się z tym męczył. Nie ma prostego sposbu, żeby to poprawić... Jak dasz radę to zrób zdjęcie przyłącza bez baterii, śrubunków i muf, albo w lepszej jakości, żeby było widać co tam w ścianie jest
  • Odpowiedz
@MirkoWafel: jak masz możliwość, to zrób dokładne foto w miejscu tego gwintu zewnętrznego. Może tam do przejść masz wkręcone mosiężne nyple 1/2, bo np. do próby były tam na wężyku spinane zimna z ciepłą na wężyku. Nypel 1/2 mosiężny wkręcony do końca z n--------i konopiami jest ledwo widoczny.
  • Odpowiedz