Aktywne Wpisy
Adek1243 +2
Witam. Mam 30 lat, żonę, dziecko w wieku 3 lat. Mam swoje mieszkanie w Katowicach - 3 pokoje, kredyt już spłacony. Pracuje w ww. miejscowości, zarabiam około 8 k na rękę, żona z 6 tys. Dostałem dzisiaj propozycje pracy w tej samej firmie, ale w oddziale w Warszawie za ok. 3.5 tys więcej, nie ma możliwości pracy zdalnej, myślicie, że warto się przenosić? Tam większe możliwości awansu. Zona mówi, że mógłbym tam

Kogutt +77
Brawo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: scaled_1000016534
Pobierz

#nieruchomosci
Komentarz usunięty przez moderatora
A tu masz dane dla Warszawy, którą przytoczyłeś - od lutego 2024. W tym okresie skumulowana inflacja to 6.37%.
Matematykę pozostawiam tobie.
źródło: obraz
Pobierz@Kapibara_kapibara może jeszcze metr kwadratowy do pensji minimalnej zaczniemy liczyć żeby pasowało pod tezę? Spadkow nominalnych
Zielonka, naucz się czytać zanim wchodzisz w dyskusje z kimś.
Znasz pojęcie siły nabywczej pieniądza?
Czy ty serio uważasz, że załóżmy jeżeli mieszkanie w 2000 roku kosztowało 100k, a teraz po 25 latach (i inflacji pewnie z 150%) dalej kosztowało 100k, to cena mieszkania realnie nie spadła?
Usuń konto i przestań baitować. 2/10 tylko dlatego że zechciało mi się odpisać
źródło: obraz
PobierzTak zielonka, m.in. dzięki wykopokom rząd nie dosypał deweloperuchom kolejnej mamony do portfela, więc interes zaczyna się im coraz mnie spinać i muszą wysyłać średnio rozgarnięte boty jak ty do baitowania ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡
@Kapibara_kapibara ja się