Aktywne Wpisy
sloniasek +401

Shyvana +16
Pytanie statystyczne.
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu
Co uczestnicy myślą o prezencie w postaci klocków lego powiązanych z zainteresowaniem danej osoby, gdy niekoniecznie wspominała ona o tym, że lubi klocki. Np zestaw Lego z Władcy pierscieni dla fana władcy pierścieni. Albo zestaw Lego kwiatki dla fanki roślinek.
To spoko personalizacja czy nie? Często dostajemy takie pytanie na pw, czy taki prezent byłby ok.
Wołam najaktywniejszych na tagu

Uszanowanie. Co miesiąc wrzucam z wypłaty 300-500zł na S&P500 i EDO. Dodatkowo z funduszy, które zostały z poprzedniej wypłaty tworzyć poduszkę finansową. Ważne, żeby móc wypłacić środki w razie co natychmiast. Czy konto oszczędnościowe wystarczy? Mam takie w Millenium i tak bym to zostawił. Wiem, że różne banki oferują promocje na nowe środki, ale chyba za dużo kombinowania, żeby co miesiąc wpłacić kilka stówek.
@sos_sojowy_jasny: jaki masz scenariusz, kiedy pieniądze będziesz potrzebował tego samego dnia?
Bo ostatnio o tym myślałem i realnie trzeba mi takiej kasy może 3-5k PLN na zakup nowej zmywarki czy lodówki. Nie znam potrzeby żeby trzymać na już więcej.
A skoro mogę mieć coś więcej w późniejszym terminie to obligacje są poduszką - mniej więcej tydzień do użycia tej