Aktywne Wpisy

Vraagno +3
#kiszak #patostreamy
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame
Powiem wam nie wiem jak to robicie ale dzieki temu tagowi na wykopie Rumun zdobywa coraz większe zasiegi a tym samym waszym p--------o zdobywa coraz wiecej hajsu xD
Robicie mu darmową reklame

Historia_Podcast +50
Co sądzicie o najnowszym serialu Netfliksa "Heweliusz"?
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
Moim zdaniem to jedna z najlepszych polskich produkcji ostatnich lat. Zdecydowanie warto obejrzeć, zwłaszcza jeśli — tak jak ja — pamięta się tragedię z 1993 roku, relacjonowaną wówczas w jedynej dostępnej telewizji. Do dziś słowo „prom” automatycznie przywołuje mi w pamięci nazwę „Heweliusz”. Trzeba oddać twórcom, że stanęli na wysokości zadania. Serial nie ma słabszych momentów, oczywiście o ile przyjmiemy, że to nie dokument, lecz fabuła
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Przejechałem wczoraj Niemcy praktycznie całe w szerz z zapachów czasami śmierdziało gównem - prawdopodobnie jakies opryski czy inny nawóz.
Również wczoraj przejechałem prawie całą Polskę tylko wzdłuż co kilkanaście kilometrów smród spalenizny, ciężkie powietrze - raz aż sie zatrzymałem by sprawdzić czy z autem wszystko w porządku bo nie dało się wywietrzyć tego z samochodu.
Pytanie do #mechanikasamochodowa W jaki sposób, jaki i gdzie założyć filtr by do samochodu nie wpadało takie powietrze przez nawiew?
Nienawidzę w Polakach tej cechy że nie szanują innych. Naprawdę nie potrafię zrozumieć dlaczego ktoś uważa że ma prawo mnie truć.
I jeszcze jedno pytanie do #spoleczenstwo Jak my normalni mamy z tym walczyć? Jak w końcu ogarnąć tą patologie.
#patologia #smog #powietrze #jakoscpowietrza #zapraszamdodyskusji #dyskusja
źródło: 1000089177
Pobierzźródło: images (4)
Pobierz@CH3j: obieg wewnętrzny włącz, o filtrze kabinowym do zmiany też pomyśl.
Za to jedz na zachód, to zobaczysz na ulicy zachowania homosovieticus, lol. Szczególnie polecam uk, Italie, Grecję i Hiszpanie ( ͡º ͜ʖ͡º)
Co do przyczyny to obok wielu domów, już od wiosny rośnie góra "paliw alternatywnych" które się organizuje przez całe lato.
Ktoś ma meble do wyrzucenia? Stara boazeria, parkiet, sztachety?
Do jesieni się tego uzbiera, a jesienią wszystko leci do pieca. Plus bieżące śmieci (może system kaucyjny wyeliminuje butelki PET jako opał).
A nawet jak nie, to najgorszy węgiel i
zawsze wyjezdzaja na ulice starymi dieslami w sezonie grzewczym. to musi byc jakis spisek #pdk
a co do tematu to max co mozesz zrobic to wymienic filtr na taki z weglem aktywnym, o ile juz tego nie zrobiles.
Oraz korzystac z automatycznego obiegu wewnetrzenego. w bmw u mnie to sie AUC nazywa. sensor wykrywa wiele rodzajow chemii (nawet a-----l w plynach spryskiwaczy) i po prostu zamknie obieg
@Mathas: W------e w to mam. Dla mnie argument inwalida.
Ich nie stać na myślenie ale mnie ma być stać na raka czy inne świństwo, świetnie.
@Merkowsky @WykopanyDzon @hellfirehe Dzięki za polecajke filtu, właśnie zamówiłem we wtorek ma być.
Niestety mam stare auto i nie ma żadnego czujnika powietrza by klapy sie zamykały. Nie wiedziałem że są takie bajery, przy następnym aucie będę
@CH3j: Są, ale na smrody kominowe chyba g---o dają.
One wykrywają jakiś jeden rodzaj gazu który towarzyszy spalinom aut i wtedy zamykają klapę.
Smród palonych śmieci chyba nie będzie przez to wykrywany.
Moje auto spełnia wszystkie normy, jak cię interesuje to piec w domu również mam z wymaganymi normami - nie było mnie stać ale dzięki programowi czyste powietrze czy jak tam sie nazywa zwrócili mi 80% tego co wydałem na nowy kocioł i instalację.
@hellfirehe Mirek wyżej tak zasugerował.