Wpis z mikrobloga

Chomikuj to największa skarbica plików. Nie ma drugiego takiego miejsca w polskim internecie.

Rzeczy które można tam znaleźć są naprawdę unikatowe. Oto tylko kilka przykładów:

- mecze Euro 2012 z polskim komentarzem
- archiwalne nagrania z polskich kanałów TV (sportowe wydarzenia, programy itp)
- polskie wydania gier na płytach których nie znajdziesz w cyfrowych sklepach
- praktycznie każdy film czy serial jaki wyprodukowano w wersji z polskim lekorem/napisami
- albumy muzyczne i pojedyńcze mp3/flac niedostępne nigdzie indziej
- masa książek i czasopism w formie pdf jak i audiobooków

Przeraża mnie wizja że gdy ten serwis kiedyś upadnie cała ta skarbica przepadnie na wieki...
( ͡° ʖ̯ ͡°)

#chomikuj #piractwo #piratujo #internet
Larsberg - Chomikuj to największa skarbica plików. Nie ma drugiego takiego miejsca w ...

źródło: chomikujlogo (1)

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 6
@Larsberg dziwne, że cały ten szał na chomika zupełnie mnie ominął.

Zanim zacząłem zagłębiać temat to już wszystko było tam płatne, co mnie skutecznie odstraszało za każdym razem mimo że jestem zaprzysiężonym piratem.
Płacenie pośrednikowi przy pobieraniu sporaconych rzeczy uważam jednak za gorsze od zwykłego piracenia czy normalnego płacenia za soft.
  • Odpowiedz
@Larsberg: a bylo jeszcze lepiej bo zdaje się w ostatnich latach zaczęli usuwać sporo rzeczy.
Ogólnie też spoko, ze mozna tworzyć w kółko darmowe konta umozliwiajace pobieranie do 50mb
  • Odpowiedz
@ubog: xdddddd mozesz sobie sam skanowac konta , zadna to tajemnica przeciez do chomika na darmowe pobieranie a nie placenie im
A jak nie umiesz to na dorach t.j np pleaks.se masz darmowe konta z transferami
  • Odpowiedz
  • 0
@ubog

mozna tworzyć w kółko darmowe konta umozliwiajace pobieranie do 50mb

O, to spoko. Jeszcze 10 lat temu starczyłoby to na 2 małe programy... ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@majk3l: na jakieś mp3 czy inne książki lub czasopisma jak znalazł a często jest to jedyne dla nich źródło, sam niedawno kupiłem ksiazke czy czasopismo i tam wrzucilem bo nie bylo ich nigdzie a popyt mały nie był co widziałem po ilości pobrań.
  • Odpowiedz
@Larsberg dużo z tego było chociażby na prywatnych trackerach jak np.: PolishSource. RIP [*]. Chętnie dostałbym się na inny. Niech się tam chomik trzyma.

PS: dzięki za post bo właśnie kumplowi ogarnąłem dzięki temu Sam & Max z PL Dubbingiem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz