Aktywne Wpisy

tesknilam_ +772
Nauczyciele często powtarzali, że w dorosłym życiu będzie nam brakować szkoły i życia bez obowiązków. No i tak powiem szczerze, że już to dorosłe życie, mimo że trudne, jest i tak lepsze dla mnie niż katorga którą przeżywałam w podstawówce czy w LO.
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #
Sztuczne znajomości, codzienny stres którego nie umiem porównać do żadnego innego, prac domowe, no i wiek, w którym inaczej postrzega się rzeczywistość. A Wy jak macie z tym? #

ogurkiszony75 +753
źródło: temp_file6364110403219876580
Pobierz

Ja to tylko tu zostawie xd
źródło: Zdjęcie z biblioteki
PobierzMyślę że może chodzić o ten cytat na dole który brzmi jak zarzut do mężczyzn, jakby skradli kobietom dochodowe zajęcie ¯_(ツ)_/¯
I pewnie wymyśli komputery i programowanie na złość kobietom. Podobnie jak to zrobili z pralkami, lodówkami, odkurzaczami i zmywarkami i do tego jeszcze to oni bezczelnie je programują! Precz z opresją patriarchatu!
Tak... myślę że to o ten cytat może chodzić ( ͡~ ͜ʖ ͡
Nienawidzę tego typu organizacji „Women in…” - jak jakaś grupa ludzi pieprzy o tym, że ich konkretna cecha powoduje napiętnowanie i gorsze traktowanie, a następnie sama się wokół tej cechy organizuje i wręcz nią identyfikuje
Jak miałbym interpretować cytat, to zrozumiałbym jako: "Patrzcie, kiedyś kobiety pracowały jako programistki, od lat zawód uważany jest za męski, ale to nieprawda, każda z nas ma do tego predyspozycje"
@goodlife1
@notBart
Tak po prostu płcie się różnią. Natura stworzyła nas innych, i specjalnie dała różne zdolności, różne hormony itd. Nie wiem czemu teraz trzeba udawać że jest tak samo.
I tak sobie można gadać, że jak polowanie na mamuty stało się dochodowe, to mężczyźni to zawłaszczyli itd.
A co do tej pani to może sprawdźmy ile kobiet wybiera studia z programowania. Przecież dostęp tam dla obu