Wpis z mikrobloga

Da się łatwo odpowietrzyć taki grzejnik?

Spółdzielnia wymieniła mi w lato głowice w grzejnikach, w efekcie czego jeden jest zapowietrzony i w ogóle nie grzeje z lewej strony. Z tego co widziałem w internecie w tym miejscu powinien być odpowietrznik, ale są tylko takie kikuty.

Da się to jakoś łatwo samemu odpowietrzyć bez angażowania spółdzielni?
alflord - Da się łatwo odpowietrzyć taki grzejnik?

Spółdzielnia wymieniła mi w lato ...

źródło: temp_file2866595119574110722

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@alflord: jeśli poziom kaloryfera spada w stronę tych twoich czerwonych zaworów. To minimalnie poluzuj korek górny. górnym zaworem wypuść powietrze i go zamknij. Dokręć korek.
  • Odpowiedz
@alflord: Łooo panie kto panu tak to s--------ł.
Da się:
1. wykręć górny korek ostrożnie żeby nie odkręcić zawóru od grzejnika (trzeba na 2 klucze jeden do korka drugi trzymać zawór żeby się nie przekręcił)
2. DELIKATNIE otwórz zawór i zostaw chwile otwarty aż całe powietrze zejdzie
3. Zakręć zawór
4. zakręć korek
5. Sprawdź głowicę czy nie jest zablokowana bo czasami się blokują i przez to masz zimny grzejnik.
  • Odpowiedz
  • 0
@alflord co to w ogóle jest. Każ im to przywrócić do stanu sprzed tej fuszerki.
Albo za 20 zł kup odpowietrznik automatyczny i sam zamontuj.
Na górze dajesz odpowietrznik a na dole korek

Albo coś nas wkręcasz. Bo zdjęcia z prawej strony to nie jest ten sam grzejnik. Inna wykładzina jest. Zrób zdjęcie całości na dowód.
szejas - @alflord co to w ogóle jest. Każ im to przywrócić do stanu sprzed tej fuszer...

źródło: temp_file836352717824539670

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@alflord jeżeli grzejnik jest nachylony tymi końcówkami w dół to raczej nic nie opowietrzysz.
Jeżeli mieszkasz na najwyższym piętrze to może cały pion powinen być odpowietrzony. Choć i tutaj nie wierzę że nie ma automatów odpowietrzających. Aktualnie już nie odpowietrza się manualnie.
  • Odpowiedz