Wpis z mikrobloga

#nintendoswitch Jak to jest z tymi banami na Switchu 1? Nie zależy mi na dostępie do usług Nintendo[Hekate+Atmosphere], więc po otrzymaniu bana następuje z automatu jakiś brick konsoli, czy można normalnie z niej nadal korzystać? Ma ktoś doświadczenie w tym i może podzielić się wiedzą, czy jest bezpiecznie podłączyć się do neta? Głównie mi zależy na sklepie homebrew.
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zielony34 ban na usługi sieciowe i tyle, najbezpieczniej jest mieć customowy system na emunandzie (oddzielna partycja systemowa bootowana niezależnie od sysnandu z oryginalnym systemem) gdzie przed jakim kolwiek połączeniem z netem blokujujesz ruch na jakie kolwiek usługi Nintendo, nie próbuj też logować się na swoje konto.

Wtedy masz dwa systemy gdzie na jednym robisz sobie co chcesz minus online od Nintendo, i drugi normalny bez modyfikacji
  • Odpowiedz
  • 0
nie próbuj też logować się na swoje konto.

@Bahamut: Nie posiadam w ogóle konta Nintendo.

Wtedy masz dwa systemy gdzie na jednym robisz sobie co chcesz minus online od Nintendo, i drugi normalny bez
  • Odpowiedz
No tak to wygląda, ban konsoli jest na funkcje sieciowe a nie brick całej konsoli, ale jak masz adresy Nintendo poblokowane to 'raczej' nic się nie stanie
  • Odpowiedz
Ja mam dwa systemy, a na tym przerobionym, są poblokowane serwery nintendo wiec normalnie korzystam z funkcji sieciowych do homebrew.
  • Odpowiedz
  • 0
@Medonix @Bahamut Mam jeszcze jedno pytanie. Wszystkie pliki instalacyjne działają. Jedynie Zelda Link's Awakening jest kompletnie niewidoczna dla wszystkich instalatorów homebrew... Dlaczego tak jest? Juz rozważam kupienie sobie kartridż na OLX.
  • Odpowiedz
@Zielony34 ja raz tam tylko użyłem goldleaf z quarkiem na pc aby zainstalować duża grę w formacie xci z dysku pc, może znajdź ROM w formacie xci? Niektóre romy to chyba dekrypty pod emulatory
  • Odpowiedz