Wpis z mikrobloga

Są tu jacyś bag\holderzy firm projektujących urządzenia typu lidar/radar?
Jakie spółeczki macie?

Szukam śmieci z potencjałem i kolejnego "next big pump".

Wydaje mi się, że przyszłość automotiv i pewnie też militarnych technologii to nie będą tylko kamery jak tesla tylko mix lidar + radar 4D + kamery.

Spółek tych są na rynku są dziesiątki, wiekszość pewnie upadnie od czasu do czasu słyszy się jak któraś zrobiła x15-30.

W tej chwili mam $ARBE, $INVZ i $MVIS, ale nikogo nie naganiam bo sam wyboru dokonałem na podstawie botów naganiajacych na reddit penny stock i bycia na kacu w czasie kupowania.

Konkurencja jest duża i może być klops bo sporo firm motoryzacyjnych albo ma swój R&D albo współpracuje z dużym dostawcą np. ZF Friedrichshafen AG

#gielda
gieldowySyzyf - Są tu jacyś bag\holderzy firm projektujących urządzenia typu lidar/ra...

źródło: Why-Is-Pepe-Coin-Trending-Today

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gieldowySyzyf: nie posiadam, ale słyszałem o weRide. Już chyba nawet jeżdżą te ich auta w Azji. Słyszałem o nich tylko dlatego, że grab w nich zainwestował więc w sumie mają nawet silnego 'sojusznika' w tamtych rejonach xd
  • Odpowiedz
@m-mmmm_marysia: Temat jest złożony, bo lidary są różne i różnie działają w określonych predkościach. Technologie które często były widywane w prototypach aut to były lidary ruchome z obracającym się elementem. $MVIS rozwija technologię lidar bez ruchomych części.

$ARBE znowu ma radar 4D który dobrze się sprawdza przy dużych prędkościach oraz w złych warunkach pogodowych, ale tu jest znowu koszt bo im wieksza rozdzielczość i dokładność tym wiecej danych musi zostać
  • Odpowiedz