Wpis z mikrobloga

Hej czy macie zjazd po lekach na #adhd ? Ja biorę atenza 18 lub 32 i mam bil głowy po ustaniu działania
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@galek: Zjazd mam i to ostry, jak wezmę przed śniadaniem. Jak najpierw zjem wysokobiałkowe śniadanie to nie odczuwam zjazdów, może po południu w godzinach wieczornych, ale to i tak nic w porównaniu co miałem jak brałem przed śniadaniem i zjazd był 13-14 wraz właśnie z ogromnym bólem głowy.
  • Odpowiedz
@galek ból głowy miałam tylko na początku albo jeśli mam przerwę w braniu. Potem przeszło. U mnie zjazd po metylofenidacie to bardziej rozdrażnienie, ogólny w---w, nadwrażliwość na bodźce, z tego względu zmieniłam na Elvanse, po którym u mnie te skutki uboczne są znacznie łagodniejsze albo żadne. Poza tym doraźnie pomaga też dobre jedzenie, wysokobiałkowe śniadanie, picie wody przez cały dzień, zjedzenie czegoś sensownego tuż przed zjazdem, aktywność fizyczna na zejściu leków,
  • Odpowiedz
@galek: atenza 27 na pokładzie. Lekarz uprzedził, że działa około 6 godzin i wypijam około południa kawę. Taki układ wystarczy. Do tego dużo picia, elektrolity i dobre jedzenie. Jak mało zjesz a dużo pracujesz to ból głowy wtedy będzie na pewno. Mi jedna tabletka wystarcza. Jak mam jeszcze wieczorem jakąś bardzo wymagająca pracę to ordynuję sobie kolejną dawkę. Nie ma na to zgody lekarza, ale to okazjonalne sytuacje kiedy muszę
  • Odpowiedz