Wpis z mikrobloga

Chcę zacząć uczyć się niemieckiego od samego początku i postanowiłem, że kupie sobie zestaw podręczników. I teraz pytanie, która seria jest najlepsza do samodzielnej nauki niemieckiego od A1 do B2 lub C1? W ankiecie są szkolne podręczniki, bo pomyślałem, że będą najbardziej przystępne, ale może macie jakieś inne, lepsze propozycje?

#niemiecki #jezykiobce #jezykniemiecki

Które podręczniki wybrać?

• DaF Kompakt 50.0% (1)
  • Direkt Neu 50.0% (1)
  • Aspekte 0% (0)

Oddanych głosów: 2

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@BusinessMoose: możesz obczaić serię niemiecki w tłumaczeniach od preston publishing. co prawda nie uczyłem się niemieckiego z tych książek, ale używałem ich podręczników podczas nauki rosyjskiego i francuskiego. jak dla mnie bardzo solidnie wykonane. domyślam się, że niemiecki jest na podobnym poziomie jakości co tamte
  • Odpowiedz
Ja korzystam z książek od Preston Publishing do gramatyki, która swoją drogą jest wg mnie turbo ważna przy nauce niemieckiego, zwłaszcza gdy chcesz pójść wyżej jak B1. Tak jak @attrayant napisał, solidnie wykonane, mogę też polecić.
  • Odpowiedz
@BusinessMoose: Ja korzystam z tego drugiego, jest git.

Pro tip: Z własnego doświadczenia - nie zamawiaj od razu całego zestawu, skończ najpierw pierwszą część, potem przejdź do następnej.
  • Odpowiedz