Wpis z mikrobloga

wielkie gowno, najslabszy sezon z serii, ciezko mi bylo to skonczyc. spodziewam sie podobnych opinii od innych.

ponizej nie-spoiler, ale zakryje na wszelki wypadek. napisze tylko konstrukcje tego sezonu i dlaczego jest slaby, bez opisu fabuly.

#netflix
filixcastellano - wielkie gowno, najslabszy sezon z serii, ciezko mi bylo to skonczyc...

źródło: image

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@filixcastellano: Zawiodłem się, bo miałem zupełnie inne oczekiwania. Serial w większości skupia się na jakichś wymyślonych bzdurach, zamiast prawdziwych wydarzeniach. W przeciwieństwie do Dahmera, tutaj jakieś 60% to fikcja. Liczyłem na poważną historię na faktach, a dostałem Geina rozmawiającego z Ilse Koch przez radiostację ()
  • Odpowiedz
@Tabasco666: czyli masz te same wrażenia co ja :P naprawdę szkoda, że tak wyszło. a jeśli nawet, nie było wystarczająco pomysłu na przedstawienie historii Eda, to mogli zrobić mniej odcinków, jak napisał @Karp_Molotow, albo wziąć inną postać. rozmawianie przez radiostację z Ilse to chyba najlepsze podsumowanie sezonu
  • Odpowiedz
@filixcastellano: Mnie zaskoczył już sam początek, bo liczyłem na powolną narrację i przedstawienie Eda jako okolicznej złotej rączki, jego relacji z sąsiadami, matką itd., a tu pach pach - brat i matka nie żyją już w pierwszym odcinku. Trochę za szybko moim zdaniem.
  • Odpowiedz
@centerario: Wiem, że mało danych. Szkoda, że przez tyle lat jego pobytu w szpitalu psychiatrycznym nikt porządnie nie spisał jego historii. Podobno istnieją jakieś taśmy z rozmów, ale nie widziałem, aby były w pełni opublikowane.
  • Odpowiedz
  • 0
@Karp_Molotow @Tabasco666 @filixcastellano @centerario

Widzieliście pewnie o kim będzie kolejny sezon? Tak zwana powtórka z rozrywki tylko, że w innych czasach.

Moim zdaniem na próżno oczekiwać serialu na podstawie prawdziwych wydarzeń 1:1 w tych czasach od potężnych korporacji, a już tym bardziej od Netflix. Jako całość nie jest to najgorsze. Dużo lania wody, ale dla fanbojów ciekawych obrazków i historii o zabijaniu jak najbardziej ok. Ostatni odcinek totalnie
pekas - @Karp_Molotow  @Tabasco666  @filixcastellano  @centerario 

Widzieliście pewn...
  • Odpowiedz
@filixcastellano: ten wątek z Isle jakoś tak stłumił całą historię Geina, która w sumie blado wypadła na jej tle. Na początku się podjarałem bo lubię te klimaty, ale potem już za dużo, za mocno. No i ta psychoza, mogli ją pod koniec dać jako smaczek, a nie ciągle przewijać. Faktycznie lipnie się ogląda w porownaniu do dwóch ostatnich
  • Odpowiedz