Aktywne Wpisy

majnazwyczajna +30
Czy są tutaj ludzie, którzy tak jak ja po latach przejrzeli na oczy?
Moja historia:
- starsza siostra, miała zostać artystką (liceum plastyczne) w ciąży w wieku 19 lat i ślub z kasy starych
- starzy wynajmują mieszkanie w wojewódzkim dla niej, bombelka i tatusia, który się zmył szybko, przez X lat, potem kupno mieszkania dla siostry w centrum (2010 rok- ok. 600k.)
Moja historia:
- starsza siostra, miała zostać artystką (liceum plastyczne) w ciąży w wieku 19 lat i ślub z kasy starych
- starzy wynajmują mieszkanie w wojewódzkim dla niej, bombelka i tatusia, który się zmył szybko, przez X lat, potem kupno mieszkania dla siostry w centrum (2010 rok- ok. 600k.)
źródło: temp_file5118311145227581517
Pobierzdalej?
- płacić bo to chrześnica 6.0% (42)
- ani grosza 89.0% (625)
- coś innego? (koment) 5.0% (35)
Czy picie 2 x w tygodniu po 3-4 piwka to prosta droga do alkoholizmu? Nie tym kaca, wódką gardze i mi smierdzi a wino tylko na jakims wyjsciu z pracy czy przy rodzinnym stole.
Na codzien tryb zycia zdrowy, trening 2-3 na tydzien, nie jem w ogole slodyczy ani syfu
Jestem 30+ i zdarzaja się tygodnie a nawet miesiac bez piwka ale czasami po 3-4 w tygodniu jak brzydka pogoda
#blackpill
Na codzien tryb zycia zdrowy, trening 2-3 na tydzien, nie jem w ogole slodyczy ani syfu
Jestem 30+ i zdarzaja się tygodnie a nawet miesiac bez piwka ale czasami po 3-4 w tygodniu jak brzydka pogoda
#blackpill

- Litwinki po prostu mają klasę. Są kobiece. W Wilnie widziałem mnóstwo zadbanych kobiet chodzących w dobrej jakości płaszczach, ze zdrowymi cerami i zadbanymi włosami. O wiele bliżej było im tu do Skandynawów czy Finów niż do Polaków. Licealistki i studentki, inaczej niż Polki nie chodzą w workowatych ciuchach, które wyglądają jak wyciągnięte ze śmietnika w Bangladeszu.
- Na ulicach nie widać kobiet z napompowanymi ustami, chamskim makijażem czy kolorowymi włosami. Są o wiele bardziej naturalne niż Polki. Widać natomiast dużo więcej kobiet z delikatniejszą, skandynawsko-ugrofińską urodą. Jasną karnacją i wyrazistymi rysami twarzy. Nie ma za bardzo kobiet o twarzy w kształcie ziemniaka czy plastusia, które w Polsce dominują.
- Są dużo milsze niż Polki. Nie mają tego wiecznie naburmuszonego wyrazu twarzy. Kiedy zapytasz o coś Litwinkę na przystanku czy w sklepie ta z uśmiechem będzie starała Ci się pomóc. Jeśli będziesz mijać jakąś na ulicy i uśmiechniesz się do niej, najpewniej odwzajemni uśmiech. Zamiast patrzeć na Ciebie jak na szaleńca i śmiecia. Co jest o tyle zabawne, że Litwini w stereotypach uchodzą za dość zamkniętych i gburowatych.
- Litwinki nie spotykają się z kolorowymi. Przez tydzień chodzenia po 700 tysięcznym mieście nie widziałem ani jednej takiej pary. Ani jednego mieszanego dziecka z samotną matką. Mimo że kręci się tam trochę Hindusów czy czarnych, to zjawisko praktycznie tam nie istnieje. Dla porównania, w Warszawie po drodze z dworca do domu widziałem 3 takie pary xDDD
Najbardziej szokujące jest chyba to, że Polska i Litwa są na bardzo podobnym poziomie rozwoju. Przez setki lat byliśmy jednym państwem i jadąc tam zakładałem, że spotkam coś bardzo podobnego co i u nas (dużo tam rodowitych Polaków i Rusków). Pytanie co w Polsce poszło nie tak?
#p0lka #rozowepaski #litwa #niebieskiepaski #ciekawostki
źródło: litwinkipolki
PobierzByłoby jednak widać takich facetów w klubach podrywających miejscowe kobiety. Nic takiego tam nie zauważyłem.
Oczywiście że mają spore kompleksy na naszym punkcie. Byłem w ich narodowej galerii sztuki. Dosłownie 95% wystawianych tam malarzy, poczynając od wczesnego renesansu była Polakami (reszta to Niemcy, Litwin do XX wieku był tylko tylko jeden). Samo Wilno do 1939 roku miało mniej niż 1% Litwinów. Tak jak pisałem
Polecam poobcować przez dłużej niż jeden dzień z Litwinkami albo Łotyszkami. Gorsze od nich są chyba tylko Słowaczki i Hinduski, prawdziwe kutwy i zaraza
Litwinki są też nieco wyższe niż kobiety w Polsce. Miałem też wrażenie, że mają szersze biodra.
To tak jak nasi rodacy. Też mi nowość