Wpis z mikrobloga

Hej, mam problem z dpd. Szła do mnie bardzo ważna paczka niestety dpd a kurier na moim rejonie jest problemowy więc przekierowałam paczkę do żabki. Paczka była w doręczeniu jednak nie przyjeli jej bo byla awaria systemu. Pan na infolinii powiedział, żeby przekierować do oddziału miejskiego dpd w moim mieście, żeby sytuacja się nie powtórzyła więc tak zrobiłam. Status w apce pokazywał przekierowana ale adres dalej był żabki dopiero dzisiaj rano o 9:30 adres się zmienił i znowu dostałam status przekierowana. Niestety paczka nie została wydana kurierowi i nie wiem co robić. Czy po prostu przekierowanie było zaakceptowane za późno i dlatego kurier jej nie zabrał? Dzięki
#dpd #pickup #kurier
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lucy-red
W DPD są tylko dwa rodzaje oddziałów.
Pierwszy typ, to odział miejski, są to placówki własne DPD, najczęściej są zlokalizowane w miastach wojewódzkich.
Drugi typ, to odział partnerski, są to placówki prowadzone przez firmy zewnątrzne.
Kurierzy nie dostarczają przesyłek do oddziałów miejskich, tym zajmuje się transport liniowy (oddział - sortowania - oddział).

A oddział główny jest w tej chwili jeden na całą Polskę w Warszawie na Mineralnej. Jest to siedziba
  • Odpowiedz