Wpis z mikrobloga

U mnie śmieciarka zawsze jeżdżą po chodniku bo inaczej się nie zmieszczą i nic się nie zapada.

@r5678: różnica jest taka, że śmieciarki mogą jeździć po chodniku.
  • Odpowiedz
@r5678 anyway, przejechał to przejechał, nie dałbym o to j-----a żadnego będąc na miejscu śmieciarzy czy przechodniów.

@r5678 i właśnie tacy jak ty powinni płacić 90% podatku.
  • Odpowiedz
mi to nie przeszkadza, także...¯\(ツ)/¯

@r5678: a mi przeszkadza, także ¯\(ツ)/¯ Rozumiem, że mogę Ci nasrać na wycieraczkę, bo sąsiadowi to nie przeszkadza?
  • Odpowiedz
@Krupier generalnie śmieciarki nie mogą jeździć po chodniku. Pojazdy wykonujące prace na drodze mogą stosować się do niektórych przepisów, w tym do jazdy po drodze dla pieszych. Ale generalnie mówimy tu o maszynach do odwiertów studzienek, zwyżkach do latarni itp. Śmieciarka jako pojazd specjalny wykonujący prace na drodze może nie stosować się do niektórych przepisów, ale ta praca nie jest związana z jazdą po chodnikach. PS. Omijanie przeszkód chodnikiem to nie
  • Odpowiedz
@konfitura_w_akcji

@Krupier generalnie śmieciarki nie mogą jeździć po chodniku. Pojazdy wykonujące prace na drodze mogą stosować się do niektórych przepisów, w tym do jazdy po drodze dla pieszych. Ale generalnie mówimy tu o maszynach do odwiertów studzienek, zwyżkach do latarni itp. Śmieciarka jako pojazd specjalny wykonujący prace na drodze może nie stosować się do niektórych przepisów, ale ta praca nie jest związana z jazdą po chodnikach. PS. Omijanie przeszkód chodnikiem
Krupier - @konfiturawakcji 
 @Krupier generalnie śmieciarki nie mogą jeździć po chodn...

źródło: 1000046578

Pobierz
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: ta ulica to jest masakra. To jest ul. Polna przy Politechnice Warszawskiej. Tam cały czas ktoś się zatrzymuje "na chwilę" na tej ulicy. Zwykłe samochody, dostawcy, zaopatrzenie, śmieciarki. Co chwile jest korek i niestety wymijanie tych pojazdów stojących "na awaryjnych" często odbywa się po tej ścieżce rowerowej.
  • Odpowiedz
@KosmicznyNalesnik

Prawo nie nakazuje jazdy po chodniku a daje taką MOŻLIWOŚĆ jak jest potrzeba. Wiec jeszcze raz dasz radę wjechać pełnym śmietnikiem na krawężnik?

Super! Cieszę się, że udało mi się przekazać ci nową wiedzę. Czyli śmieciarki mogą jeździć po chodniku gdy zajdzie taka potrzeba. Tak jak mówiłem od początku. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@Michael-Knight: Jeszcze gdy chodziłem do podstawówki, to był tam taki Paweł, i ja jechałem na rowerze, i go spotkałem, i potem jeszcze pojechałem do biedronki na lody, i po drodze do domu wtedy jeszcze, już do domu pojechałem.
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent: Niektórzy to chyba mają w tachografie opcję - tryb GTA 😅 Chodnik? Proszę bardzo, byle nie czekać na śmieciarkę! A jakby ktoś szukał profesjonalnego transportu bez takich akcji, to polecamy się -> eu-transport.pl
  • Odpowiedz