Wpis z mikrobloga

@mleko3-2procent: śmieciarki przecież tak długo nie stoją, że musiałby czekać nie wiadomo ile. Chyba że muszą daleko iść z koszami i jeszcze na tej uliczce jest kilka, gdzie stałby za nimi długo zanim skończą.

anyway, przejechał to przejechał, nie dałbym o to j-----a żadnego będąc na miejscu śmieciarzy czy przechodniów.
  • Odpowiedz
anyway, przejechał to przejechał, nie dałbym o to j-----a żadnego będąc na miejscu śmieciarzy czy przechodniów.

@r5678: To przez waszą milczącą zgodę to wszystko się dzieje. (°°
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent Co się odwala z tymi ludźmi??? Typ jedzie ciężarówką po chodniku a niektórzy piszą "mi to nie przeszkadza" no spoko dopóki taki idiota cię nie połamie lub zabije. Najgorzej to słuchać znajomych w pracy co jeżdżą samochodem i mówią co ci przeszkadza przekraczanie prędkości w mieście ano przeszkadza bo mnie idąc chodnikiem gdy taki idiota wpadnie na chodnik nic nie chroni a ich? Cały wachlarz zabezpieczeń w aucie.
  • Odpowiedz
@Michael-Knight: Moze uczucie bezkarności? Taka przejażdżka po chodniku powinna tego kierowce slono kosztować w orzypadku udokumentowania. Mamy dowód. A czy coś mu za to grozi? Nie sądzę. Tu powinno sie zmienic prawo tak by wystarczyło taki materiał wysłać i policja bądź specjalna komórka zajęła się tematem bez ciągania nas po sądach.
  • Odpowiedz
@mleko3-2procent Też racja na niektórych tylko kary zadziałają. Trochę z innej beczki jakiś czas temu rozmawiam z sąsiadką przed blokiem w trakcie rozmowy się zapytałem czemu Ania( jej 5 letnia córka) nie ma kasku na głowie a jechała na trójkołowej hulajnodze to powiedziała że to tylko chwilę będzie jechać mówię spoko i po chwili skończyliśmy rozmawiać. Mój syn ma taką hulajnogę i wiem że wystarczy kamyk i leci do przodu i
  • Odpowiedz

@r5678: Daj adres. Pojeżdżę sobie czymś większym po chodniku koło ciebie. Takim gwarantującym, że będziesz k----ł na r-------y chodnik. A i pochwal się samochodem. Namaluję pięknego kutasa na nim, oczywiście w obecności kilku twoich sąsiadów którzy "nie dają o to jadania żadnego"

I czekaj, czekaj.
Bo nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Masz w dupie
  • Odpowiedz
@PiotrFr: no właśnie ta masa to może jednak uszkodzić chodnik. Ale nie każdy. U mnie śmieciarka zawsze jeżdżą po chodniku bo inaczej się nie zmieszczą i nic się nie zapada.

@ipkis123: lol, co za frustrat. Niszczenie mienia za poglądy xd i tak już jeżdżą po chodniku i nic się nie zapada.
  • Odpowiedz
@Michael-Knight: Tak kilkanaście procent kudzi ma po prostu gdzieś, rozumieja jedynie konsekwencje. Tak jak ta kobieta zobaczyla konsekwencje braku kasku, tak ten kierowca hdyvy dostał mandat i ban na 3 mce to by sie nauczył se lepiej poczekać.
  • Odpowiedz